• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Adana Doğankent`te Kutlu Doğum etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından, Adana`nın Doğankent Beldesinde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Doğankent Celil Çavuşoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen program, Veysi Sonkaya Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra mevlidhanların okuduğu Mevlid-i Şerif`e, halkın da salavatlar getirerek eşlik ettikleri görüldü.

Etkinliğe, Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Molla Müfit Yaray konuşmacı olarak katıldı.

Yaray, alandaki halka hitaben yaptığı konuşmada, “Yarın ahirette Allah`ın huzuruna çıktığımızda, diyeceğiz ki; Ya Rabbi! Sen şahitsin, kalpleri en iyi bilensin, bizi biliyorsun, biz o gün o meydanda Habibin Muhammed Mustafa için bulunuyorduk, biz o gün Habibin Muhammed Mustafa`ya olan aşkımızı, biatimizi tazeliyorduk.` diyeceğiz.” dedi.

Hz Muhammed`in yolunu takip etmeyenlerin sonlarının hüsran olduğuna dikkat çeken Yaray, “Bakın dikkat edin, önümüzde iki yol var. İki seçenekten birisini tercih edeceğiz. Ya, Muhammed Mustafa`nın yolunu takip edeceğiz, ya da diğerini. Herkes kendine özgür iradesi ile bir yol seçebilir. ama ahirette ki sonuçlarına da katlanacak. Rabbim bizlere ölünceye kadar Muhammed Mustafa`nın yoluna tutunmayı, O`nun ahlakı ile ahlaklanmayı, sünnetine sarılmayı, yolunu adım adım takip etmeyi bizlere nasip eylesin İnşallah.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Adana Grup Kervan sanatçıları, seslendirdikleri ilahiler ile meydandaki halka coşku dolu dakikalar yaşattığı görüldü.

Program, Veysi Sonkaya Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir