• DOLAR 32.497
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2489.12
  • ...
Bozüyük`te Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum rüzgarı bu sefer Bilecik'in Bozüyük ilçesinde esti. Dünya genelinde yaptığı kutlu doğum etkinlikleriyle adından sürekli söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu yaptığı etkinliklerin bir diğerini Bilecik'in Bozüyük ilçesinde gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü`nce Eski Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, okunan Mevlid-i Şerifle devam etti.

Grup İkra tarafından okunan ilahilerle devam eden programda günün anlam ve önemine binaen eğitimci Adnan Alınç bir konuşma yaptı.

De ki; "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.(Al-i İmran 31)" ayetini hatırlatan Alınç, Allah-u Teâlâ`nın beyanına göre Müslümanların Allah`ın sevgisini kazanmanın yolunu Peygamber`e(s.a.v) uymaktan geçtiğini anlattı.

Hayatın her alanında Hazreti Muhammed'e uymanın gerekliliğinden söz eden Alınç, “Evladımız dünyaya geldiği zaman kulağına ezan ve kameti okuma sünnetinden tutunda vefat edipte mezara defnedilene kadar hayatında ki tüm konularda Allah Resulü`nü(s.a.v) örnek almak O`na tabi olmak Allah`ı sevdiğimizin delili ve Allah`ın bizi sevmesinin yegâne şartıdır.”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Daha sonra merakla beklenen İkra Tiyatro ekibi tarafından Abdullah Bin Mesud`un Mekke müşriklerine karşı Kur`an okuma sahnesi canlandırıldı. Sahnelenen tiyatro da birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Program Grup İkra`nın okuduğu ilahilerden sonra İlahiyatçı Hasan Şenol hocanın kapanış duasıyla sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir