• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Meteoroloji`den İstanbul için sağanak yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı bulutlu, batı kesimlerin yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli, İstanbul, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Düzce çevreleri, akşam saatlerinden sonra Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz`in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege`nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmara`nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle güney yönlerden, gece saatlerinden sonra Marmara`da kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara`nın batısı ve Kıyı Ege`de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Denizlerde ise Kuzey Ege`de fırtına, Güney Ege`de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, Avrupa Yakası ile öğle saatlerinden sonra il genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların akşam saatlerinden sonra batısında gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 19

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 18

Adana: Parçalı ve az bulutlu 23

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri sağanak yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20

Trabzon: Parçalı bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 11

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 19

Bu haberler de ilginizi çekebilir