• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Silvan`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan`da Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği  (Ümmet-Der ) tarafından,  Azizoğlu Meydanında  Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Saat 13.30`da başlayan programa Silvanlıların 7`den 70`e büyük bir katılım  gösterdiği görüldü.  

Peygamber Sevdalısı Silvanlılar, ellerindeki Kelime-i Tevhid bayraklarıyla okunan ilahilere büyük bir coşkuyla eşlik ettiler.

Bu yıl “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinlik için Silvan`da günler öncesinden yapılan hazırlık çalışmaları  kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Silvan Ümmet Der`in üye ve gönüllüleri, Özlem Ajans tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan CD`leri Silvan`ın her evine ulaştırarak   hediye edip, halkı  yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine de davet etti.

Kutlu Doğum programının yapılacağı Silvan Azizoğlu Meydanına   sabahın erken saatlerinden itibaren Platform  kurularak   tevhid bayrakları ve pankartlarla donatıldı.

Halit Batı`nın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Molla Bayram Akdoğan`ın Kur`an tilaveti ile başladı.

Programda Mevlid-i Şerif  okunduğu sırada bir çok katılımcının  duygulandığı görüldü.  Daha sonra   Özlem ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop`un seslendirdiği ilahilere halk, tekbirler ve nakaratlarla eşlik etti.

Büyük bir coşkuyla devam eden programda, Molla Abdulbari Çelik Hoca günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma yaptı.

“Evs ve Hazrec kabileleri seni nasıl sevdiyse biz de seni öyle sevdik Ya Resulullah”

Çelik Hoca, konuşmasında  “Biz peygamberimizi tanımak istiyoruz, burada toplanmamızın sebebi Peygamberimizi tanıma isteğimizdir.Çünkü o emsalsiz bir önderdir. Biz Peygamberimizi seviyoruz.   Evs ve Hazrec kabileleri  nasıl seviyorsa biz de seni öyle seviyoruz Ya Resulullah! Muhammed (sav) ismi, İslam`ın ilk temeli olan kelime-i  şehadette, hutbelerde, ezanda ve kamette yer almaktadır. Allah Resulü,  kim yaptığı duanın kabul olmasını istiyorsa, dualarının arasında üç sefer salavat getirsin, Allah da dualarını kabul edecek diye müjdeliyor.” ifadelerini kullandı.

“Hz. Muhammed(sav)`ın gelmesiyle kadınlar azad oldu.”

Anne babaların çocuklarına İslami terbiye vermekle  sorumlu olduklarını belirten Çelik Hoca, “Peygamberimiz gelmeden önce Mekke müşrikleri nasıl ki kızlarını diri diri toprağa gömüyorlardıysa, maalesef  bugünün bazı anne ve babaları da kızlarını maneviyattan uzak tutarak onları öldürüyorlar. Allah Resulü`nün ahlakından uzaklaştırarak hem dünyalarını hem de ahiretlerini öldürüyorlar.   burada özelde bayanlara sesleniyorum; Peygamberin ve getirmiş olduğu şeriatı terk etmeyin ve çocuklarınızı Muhammedî sevda ile, Abdestli ve namazlı büyütün. Kim eğer kocasını, kızını, oğlunu ve torunlarını  seviyorsa, onlara namazı kıldırsın. Birbirimizi kandırmayalım, eğer bunu yapmazsak, ahirette ellerimizin arasından evlatlarımız  alınıp  cehenneme atılacaklardır.” dedi.

“İslam`ın düşmanları bugün de kaybedecekler”

Çelik Hoca , konuşmasının devamında, “Ebu Leheb ve Ebu Cehil nasıl süründüyse, Peygamber aşıklarına zulüm edenler de sürüneceklerdir. Hz.Nuh`un kavmi, Firavun, Nemrut, Ebu Cehil, Ebu Leheb  ve tüm İslam düşmanları, bugün de kaybedeceklerdir. Hz. Muhammed`in getirmiş olduğu din, Kuran`ı Kerim, camilerimiz, alimlerimiz, çarşafımız ve tesettürümüz sahipsiz değildir. Camilerimize ve mukaddesatlarımıza uzanan eller  ve ayaklar kırılacaktır inşallah. Kıyamet gününde sizin ellerinizdeki bu Kelime-i Tevhid yazan bayraklarınız geçerlidir. Çünkü kıyamet gününde Resulullah (sav), bir hadisinde,  ‘Elimde Kelime-İ Tevhit yazan bayrakla bütün Peygamberler, mürşitler ve   veliler etrafımda toplanacak ve ben onlara şefaat edeceğim` diye buyuruyor.” diye konuştu.

Abdulbari Çelik`in konuşmasından sonra seslendirilen Hz. Muhammed`i (sav) alan  ilahilerle, coşkunun doruğa çıktığı alanda, tekbir sesleri hiç eksik olmadı.

Etkinlik sonrası halk, 12 Nisan Pazar günü Batman ve 19 Nisan Diyarbakır`da yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine davet edildi.

Program Molla Bayram Akdoğan`ın okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir