• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Adıyaman`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hidayet Avcı`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Vahdet-Der başkanı Bilal Demir`in   açılış konuşması ile devam etti.

Demir konuşmasında, “Bazı İslam ve Kur`an düşmanları, sırf böyle etkinlikler düzenlediğimiz için sırf ‘Kahrolsun Amerika ve İsrail` dediğimiz için, sırf Kudüs günü etkinlikleri düzenlediğimiz için, bizlere düzmece belgelerle cezalar verdiler, kardeşlerimizi zindanlara gönderdiler. Bazı kardeşlerimiz de hicret etmek zorunda kaldı . Ama Elhamdülillah tarihin çöplüğüne baktığımız zaman, Ebu Cehil`in, Nemrut`un, Firavun`un haline bir bakın, tarihin çöplüğünde yerlerini aldıkları gibi, bugün de Hz. Muhammed`e hakaret edenler, sizde tarih çöplüğün de yerlerinizi alacaksınız.” şeklinde konuştu.

Vahdet-Der İlahi Grubunun okuduğu Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif ve  ardından   seslendirdiği ilahilerle devam eden programda, Araştırmacı-Yazar Fehmi Kaplan  konuşma yaptı.

Kaplan konuşmasında, ”Ey sahte önder, Ey sahte ilahlık iddiasında bulunanlar ve onların peşinde gidenler! Allah sizi uyarıyor. Cehennem ateşinin işinde yandığınız zaman diyeceksiniz ki, “Ah keşke Allah`a ve Resulüne İtaat etseydim` diye pişmanlık geçirecek ve sonra   ‘Ey Rabbimiz biz büyüklerimize ve reislerimize itaat ettik, onlar bizi senin yolundan uzaklaştırdılar. Ey Rabbimiz bize vereceğin azabın 2 katını onlara ver ve onları şiddetli bir şekilde lanetle.` diyeceksiniz. Ama o zaman, iş işten geçmiştir. Ya bu dünyada hayatta olduğunuz müddetçe gelir, Hz. Muhammed`e (sav)  tabi olur  ve Allah`ın önünde secdeye kapanırsınız, ya da iki cihanda da zelil olursunuz.” İfadelerini kullandı.

Kaplan, kadınlara özgürlüğün İslam`la geldiğini belirterek,” İslam gelmeden önce kadınlarımız insan yerine bile konulmuyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Şu anki sözde özgürleştirilmeye çalışılan bacılarımız, size sesleniyorum! Özgürlük İslam`dadır.” Sözleriyle konuşmasına son verdi.

Program Botan İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerden sonra Muhammed Kadri Akay`ın yaptığı dua ile sona erdi.  (Yakup Söğüt – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir