• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Şanlıurfa Ceylanpınar`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ensar-Der), Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa`nın bin 444`üncü Kutlu Doğumu münasebetiyle “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temalı bir etkinlik düzenledi.

Barış Mahallesi Kapalı Semt Pazarında yapılan Kutlu Doğum etkinliği, Ahmet Özdoğan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra mevlidhanların okuduğu mevlid ve Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Dalkılıç`ın seslendirdiği ilahiler ile etkinlik devam etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği etkinlikte Ceylanpınar Müftüsü Üsame Anlagan açılış konuşmasını yaptı. 

Alagan, konuşmasında, Hz Muhammed`e olan sevginin ispat gerektirdiğini, bu sevginin ispatının da O`nun sünnetine sarılmak olduğunu belirterek, “Bu sevgiyi yüreklerinde hisseden mu`minler Hak, Kur`an ve Peygamber sevdalısı olurlar. Bu sevda bizlere ciddi sorumluklular yükler, sevdalı olmakla görevler bitmiyor yeni görevler başlıyor.” dedi.

“Çocuklarımıza Allah`ı ve O`nun peygamberini anlatmalı ve tanıtmalıyız”

Programda Kürtçe konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, Sahabelerin Hz Peygamber`e olan bağlılığını anlatarak şu ifadelerde bulundu: “Sahabeler bütün mal varlıklarını, çocuklarını, eşlerini, anne ve babalarını Hz Muhammed`e feda ediyorlardı. Bizler de sahabeler gibi her şeyimiz Allah`ın Habibine feda edebilmeliyiz. Hz Muhammed`e tabi olmak bunu gerektirir. O`nun bize öğrettiklerini, gösterdiklerini almalı ve yaşamalıyız. Çocuklarımızı O`nun istediği gibi yetiştirmeliyiz. Çocuklarımıza Allah`ı ve O`nun peygamberini anlatmalı ve tanıtmalıyız. Eğer bir ailenin 4 veya 5 çocuğu varsa mutlaka birini medreseye göndermelidir. Bu çocukların âlim olup toplumu ıslah ve ihya etmesine imkân sağlanmalıyız.”

“İnsanlık ancak ona tabi olmakla kendini tanır ve vazifesini anlayabilir”

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı olan İbrahim Yaz Hoca ise şu konulara dikkat çekti: “Bizler Hz Muhammed`den başka önder tanımamalıyız. Tek önderimiz O olmalıdır. Allah-u Teâlâ bizleri mal, mülk ve saltanat peşinde olmamız için değil, kendisine kulluk yapmamız için yaratmıştır. Bizleri uyarması için de Peygamberler göndermiştir. İşte bu peygamberlerin sonuncusu olan Hz Muhammed Mustafa`dır. O tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilmiştir. Bizim tek kurtarıcımız ve önderimizdir.  O`nun gösterdiği yolun sonunda Allah`ın rızası ve cennet vardır. İnsanlık ancak ona tabi olmakla kendini tanır ve vazifesini anlayabilir.”

Etkinlik Molla Kerbela Şanlı`nın yaptığı duayla sona erdi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir