• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
İzmit`te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kocaeli İl Koordinatörlüğü tarafından, Hz. Muhammed`in (sav) doğumunun bin 444`üncü yıldönümü münasebetiyle İzmit`te ‘Kutlu Doğum Etkinliği` düzenlendi.

İzmit Perşembe Pazarı alanında yapılan etkinliğe İlahiyatçı Yazar Yunus Emiroğlu, Peygamber Sevdalıları Platformu Kocaeli İl Koordinatörü İzzet Kazak, Hür Dava Partisi Kocaeli İl Başkanı Davut Taştekin ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik, Günay İşler`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, Servet İslam`ın okuduğu Mevlid-i Şerif`le devam etti.

Allah`a teslim olmanın tek yolu Peygamber`e tabi olmaktan geçer”

Açılış konuşmasında, bugün tek gayemizin Hz. Muhammed`i anlatmak ve anlamak olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Kocaeli İl koordinatörü İzzet Kazak, şunları dile getirdi: “Allah-u Teâlâ Kur`an`da diyor ki; ‘De ki, Eğer Allah`ı seviyorsanız bana tabi olun da Allah da sizi sevsin…` Evet, Allah`ı sevmenin, O`na teslim olmanın tek yolu var, o da Peygamber`e tabi olmaktan geçer.  Daha açık manasıyla eğer Allah`a ulaşmak istiyorsanız, eğer ki cennete girmek gibi hevesiniz, isteğiniz, arzunuz var ise o zaman peygambere tabi olacaksınız. Allah` itaat edin ve Peygamberine uyun. Bu mesajlar o kutlu Nebinin Allah katında ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Ahirette selamette olmak istiyorsak Allah`ın gönderdiği Peygambere uymalı, hayatımıza O`nun gösterdiği, öğrettiği şekilde yön vermeliyiz. Allah`ın razı olduğu kullardan olmanın tek yolu Kur`an`a ve Hz Muhammed`in sünnetine tabi olmaktan geçer.”

Kazak`ın konuşmasının ardından, Muhammed Esad Akbulut`un okuduğu Efendim adlı şiir, alandakilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

İstanbul Grup Umut sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle meydandaki halk coşkulu anlar yaşadı.

“Bu etkinliklerin en önemli gayesi o ‘Eşsiz Önder`i anmak ve anlamaktır”

Daha sonra konuşmasını yapmak için platforma gelen Yunus Emiroğlu, Kutlu Doğum etkinliklerinin amacının o ‘Eşsiz Önder`i anmak ve anlamak olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Hz Muhammed`e (sav) ve O`nun evrensel çağrısına lebbeyk diyenler, yaşadıkları dönemlere damga vurmuşlardır. Ve isimlerini hakka hizmet edenlerin arasına yazdırmışlardır. Her yıl olduğu gibi yine Hz Peygamber`i anmaya ve anlamaya yönelik pek çok etkinliğin yapıldığı kutlu bir iklimden geçiyoruz. Yine meydanlar hınca hınç dolu... Ve yine yüreklerimiz mukaddes bir sevdayla çarpıyor.  Şüphesiz ki bu etkinliklerin en önemli gayesi o ‘Eşsiz Önder`i anmak ve anlamaktır. Bugüne kadar kimimiz Hz Peygamber`i andı ama anlamaya çalışmadı. Çok salâvat getirdi ama bir siyer kitabı okumaya gayret etmedi. Kimimiz de nice siyer kitapları okudu ama salâvat getirmeyi kendisi için bir etkinlik yapmadı. Böylece bir yanımız hep eksik kaldı.”  

“Hz Peygamber`i anmak ve anlamak dertlerimize tek deva olacaktır”

“Bütün insanlık gibi bizim de fert ve toplum olarak Hz Peygamber`e ihtiyacımız var.” diyen Emiroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanlığın kabuk değiştirdikçe mutsuzluğa sürüklendiği, zenginleştikçe kendi değerlerinden koptuğu, sorunlar yaşadıkça isyankâr olduğu günümüz dünyasında, Hz Peygamber`i anmak ve anlamak dertlerimize tek deva olacaktır. O`nun yeterince anlaşılamadığı bir çağda, O`nu anmanın ve anlamaya çalışmanın, insanların olgunlaşmasına önemli katkı sağlayacağı unutulmamalıdır. Esasen tarih boyunca İslam`a ve insanlığa en büyük hizmeti yapanların, O yüce Resulü hakkıyla anlayanlar olduğu büyük bir hakikattir. Hz Muhammed`e (sav) ve onun evrensel çağrısına lebbeyk diyenler yaşadıkları dönemlere damga vurmuşlardır. Ve isimlerini hakka hizmet edenlerin arasına yazdırmışlardır.”

“Sosyal ve siyasal alana müdahil olmayan yeni bir İslam anlayışı empoze etmeye çalışıyorlar”

Geçmişte olduğu gibi bugün de İslam düşmanlarının tek gayesinin, Hz. Peygamber`in davasını engellenmek olduğunu vurgulayan Emiroğlu, “Onlar bu hedeflerine ulaşma adına öylesine sinsi davranıyorlar ki; hepimizin gözünün içine baka baka İslam`ı yeniden yorumluyorlar. Tabi ki işlerine geldiği gibi, pek çok yönüyle eksik, dünya işlerine karışmayan sosyal ve siyasal alana müdahil olmayan yeni bir İslam ve Peygamber anlayışı empoze etmeye çalışıyorlar. Bu oyunlara karşı da çok dikkatli olmamız gerekiyor.” dedi.

“Resulullah`ın hayatını merak ediyorsak en başta Kur`an`a bakmalıyız”

“Kur`an bize her alanda rehberlik eder ve yol gösterir.” diyen Emiroğlu, “Kur`an son Peygamber Hz Muhammed`i de bize tanıtmakta ve niteliklerini bildirmektedir. Resulullah`ın hayatını merak ediyorsak en başta Kur`an`a bakmalıyız. O`nun hayatını bildiren bir siyer arıyorsak en başta Kur`an`ı okumalıyız. Onun neye nasıl inandığını öğrenmek istiyorsak, cevabı Kur`an`da aramalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Hukukun üstünlüğünün değil, üstünlerin hukukunun geçerli olduğu bir dünyada yaşıyoruz”

Emiroğlu, konuşmasının son bölümünde şu ifadelerde bulundu: “Güçlü olanın haklı olduğu, zalim bir dünya ve faizin evler yıktığı, sermayenin belli ellerde toplandığı adaletsiz bir düzen var. İnsanların derilerinin rengine, ırk ve cinslerine göre ayrımcılığa tabii tutulduğu hain bir sistem, kardeş kavgalarının silah tüccarlarına yaradığı kanlı bir coğrafya, Hz Muhammed`in doğduğu günleri hiç de aratmayacak bir dünya… İnsanlar kurtuluşu bekliyorlar. Tüm dünya, âlem O'na muhtaç, bu kesin. Sadece O'nu anmakla olmaz, herkesin gayesi O'nu anlamak olmalı. Evet, bugün insanlığın en büyük sorunlarından birisi ‘Adalet`in tesis edilememesidir. Güçlünün haklı olduğu, zayıfın mahkûm edildiği, hukukun üstünlüğünün değil, üstünlerin hukukunun geçerli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Kim olursa olsun, hukuk neyi gerektiriyorsa onun gereğini yapmaktır esas olan, zalime merhamet zulümdür.”

Emiroğlu`nun konuşmasından sonra platforma gelen sanatçıların seslendirdiği ilahiler ve akabinde yapılan dua ile etkinlik son buldu.  (Rûgeş Topaloğlu/Enes Çetin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir