• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Antalya Kepez`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Antalya Kepez`de halkın yoğun katılımıyla “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Gruplar halinde etkinliğin yapıldığı alana gelen halkın, saatler öncesinden meydanı doldurduğu gözlendi.  Programın düzenlendiği platforma, “Allah`ın Habibi Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)” yazılı pankartın asıldığı görüldü.

Etkinlik alanındaki kadın, erkek ve çocukların ellerindeki Kelime-i Tevhid bayraklarıyla renk kattığı program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Antalya mevlithan grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif`ten sonra selamlama konuşmasını Antalya Umut-Der Başkanı Rıfat Karadaş yaptı.

Özlem ajans sanatçıları ve Antalya Umut İlahi grubunun ilahi ve ezgileriyle coşkulu geçen programda araştırmacı yazar Mahmut Aytekin günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Aytekin,  Hz Muhammed dünyaya gelmeden önce, karanlık bir çağın yaşandığını, küçük kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü, kölelere ve kadınlara insan muamelesi yapılmadığını ve bu sebeple Hz Peygamber`in insanlara bir kurtuluş rehberi olarak gönderildiğini anlatı.

İslam`ın ilk yıllarında toplumun farklı kesimlerinden insanların Hz Muhammed`e iman ettiğini ve bundan dolayı çok eziyetler çektiklerini belirten Aytekin, konuşmasına şöyle devam etti: “Resulullah insanları İslam`a davet ettiği zaman O`na köleler, efendiler, Hz Ebubekir gibi zenginler ve Habbab bin Eret gibi hiçbir şeyi olmayan insanlar iman ettiler. Mekkeli müşrikler zenginlere, eğer Muhammed`e uymaktan vazgeçmezseniz sizinle ticareti keseriz dediler. Kimsesi olmayanlara ise türlü türlü işkence etmeye başladılar.  Bu işkencelere maruz kalanlardan biri de Habbab bin Eret`ti ve o anları şöyle anlatıyor; ‘Ben demircilikle uğraşıyordum. Kor ateş üzerinde demiri eritiyordum. Mekkeli müşrikler bana gelerek; ya Muhammed`e inanmaktan vazgeçeceksin ya da seni öldürürüz dediler. Ben de; iman ettikten sonra tekrar cahiliyeye dönmek ateşe atılmaktan daha kötü bir şeydir. Vallahi asla bunu yapmam dedim.` Evet, bunun üzerine Habbab bin Eret`i kor ateşin üzerine yatırdılar ta ki, vücudundan dökülen yağlar o ateşi söndürene kadar. İşte İslam`ın ilk dönemindeki Müslümanlar böyle eziyetler çekmiştir.”

Aytekin Hoca`nın konuşması esnasında meydanda duygusal anların yaşandığı görüldü. Daha sonra platforma gelen sanatçıların okudukları ilahilerle alanda coşkulu anlar yaşandı.

Sık sık tekbir ve salavatların çekildiği program, Osman Küçükaydın`ın yaptığı dua ile son buldu. (Necmi Durmazer-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir