• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Bingöl Bağımsız Milletvekili adayı Şahin`e yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) 7 Haziran Genel Seçimlerinde destekleyeceği Bingöl Bağımsız Milletvekili adayı Said Şahin, Bingöl`de coşkulu bir şekilde karşılandı.

Bingöl`e geçmeden önce ilk olarak Çeltik Suyu (Madrag) köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum programına katılan Said Şahin, programın ardından partililerden oluşan kalabalık bir konvoyla Bingöl İl Teşkilatına doğru yola çıktı.

Bingöl`de partililer tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Şahin, Hacılar Camii`nde kılınan ikindi namazından sonra Dörtyol-Saat Kulesi önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap ederek şunları dile getirdi: “7 Haziran seçim sürecine giriyoruz. 7 Haziran seçimlerinin özelde Bingöl halkına, genelde ise tüm toplumumuza İslam`a, Müslümanlara, memlekete hayırlı olsun. Sonuç ne olursa olsun, Bingöl için hayırlısı olur inşallah.”

“Biz Bingöl`ü tercih ettik, İnşallah Bingöl`de bizi tercih edecek”

“Bizlerde bağımsız olarak Bingöl`den adaylığımızı koyduk.”diyen Şahin, “Biz Bingöl`ü tercih ettik. İnşallah Bingöl`de bizi tercih edecek. Parti olarak seçime girmeyi isterdik, hatta parti olarak seçime girmemizin emareleri de belirdi ve aslında avantajları da oluştu. Hatırlarsanız yerel seçim döneminde de belediye seçimleri öncesinde oy pusulasında yer alacak partilerin sıralaması için YSK da bir seçim gerçekleşti. YSK tarafından yapılan partilerin oy pusulasında ki sırasının belirlenmesinde HÜDA-PAR 1. sırada çıkmıştı.  2 gün önce Ankara`da, oy pusulasında yer alacak partiler için YSK tarafından kurama çekimi gerçekleştirildi. Allah`ın takdiri, HÜDA PAR yine 1. sırada çıktı. Ama bunun avantajını kullanamıyoruz. Çünkü bu ülkede yüzde 10 Seçim barajı var. Kemalist sistem, darbe anayasasıyla yüzde 10 seçim barajını koymuş. Çünkü bu toplumun farklılıklarının temsiliyette yer almasını istemiyorlar. Mecliste bu toplumun farklılıkları yer almasın diye sistem kendisine sigortalar oluşturmuş. Bu sigortalardan biri de yüzde 10 seçim barajıdır.” dedi.

“Meclisin ‘Hür Adaylar`ın siyaset anlayışına ve siyaset ahlakına ihtiyacı var”

Meclisin HÜDA PAR`ın siyaset anlayışına ihtiyacı olduğunu belirten Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Her ne kadar yüzde 10 seçim barajını önümüze engel olarak kursalar da biz inanıyoruz ki Bingöl ve diğer şehirlerin duyarlı halkı bizleri bağımsız olarak meclise gönderecektir. Çünkü meclisin HÜDA PAR`ın siyasetine ihtiyacı vardır. Çünkü meclisin ‘Hür Adaylar`ın siyaset anlayışına ve siyaset ahlakına ihtiyacı var. Değerli kardeşler mecliste bir İslami temsiliyet sorunu, İslami muhalefet boşluğu var. Hür Dava Partisi olarak seçime giremesek de ‘Hür Adaylar` olarak meclise girip İslami muhalefet boşluğunu doldurmak istiyoruz. Bu yüzden diyoruz ki, mecliste söyleyecek çok sözümüz var. Hür adaylar olarak şimdi tam zamanı diyoruz. Türkiye ve Kürdistan için söyleyecek sözümüz var diyoruz. Çünkü Türkiye`nin kuruluşundan bugüne kadar idaresinde sorun vardır. Bu ülkenin bu halkların içinde ne kadar sorun varsa, ne kadar çatışma varsa, ne kadar zulüm varsa bunun tek sebebi 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve sistemidir.  Onun için Türkiye geneline Türkiye için söyleyecek çok sözümüz vardır. Bu sistemin halkın değerleriyle, farklı etnik ve inanç gruplarıyla barışması lazımdır.” dedi.

“Bu ülkenin en büyük sorunu ‘Adalet` sorunudur”

Şahin, “Barış ve adalet için söyleyecek sözümüz var. Bu ülkenin en büyük sorunu ‘Adalet` sorunudur. Çünkü hakları gasp edilmiş insanlar, mazlumlar, mağdurlar halen adalet bekliyor. Hukuk mazlumdan, mağdurdan değil üstünden, Balyozculardan, Ergenekonculardan yana işliyor. Üstünlerin hukuku var ama mağdurun hukuku yok. Darbelerin mazlumları ve mağdurları halen ezilmeye ve haksızlık yaşamaya devam ediyor. Adalet sadece mahkemelerde yaşanan bir sorun değil idarede de yaşanan bir sorundur. Ülkenin gelir dağılımında halka çok az pay düşüyor. Gelir dağılımının yüzde 80`ini yüzde 20`lik bir sınıf alıyor ve servetine servet katıyor. Ama yüzde 80`lik kısım yüzde 20`lik paya mahkûm ediliyor.  Bunun için hür adaylar olarak adaleti önceliyoruz. Herkese, her konuda, her hak için adalet diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bingöl halkı darbecilerin anayasasına yüzde 90 oranında hayır dedi”

“Allah`ın insan olarak yarattığı herkesin özgürce yaşamaya hakkı var.” diyen Şahin, konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Özgürlük diyoruz. Bu sebeple bizler meclise gidip halkın sesi olmak istiyoruz. Bingöl mazlum bir şehir, halkı da mazlum bir halktır. Bizlerde bu mazlum halkın çocuklarıyız. Sizin içinizden gelenler olarak mazlumların ve mağdurların sesi olmak istiyoruz. İnanıyoruz ki mazlum Bingöl halkı mazlumları seçecek. Bingöl halkı hep doğruyu yaptı. Bingöl baskıya boyun eğmedi. Diktatörlüğe boyun eğmedi. Darbecilere boyun eğmedi. Darbeciler anayasa yaptı Bingöl halkının önüne koydu. Ama Bingöl halkı darbecilerin anayasasına yüzde 90 oranında hayır dedi. Biz Bingöl`ü tanıyoruz. Buna güvenerek Bingöl`den aday olduk ve inşallah Bingöl yine İslam`ı, Müslümanları, mazlumu ve mağduru seçecek.”.

“Herkes kendisine dayatılanı reddederek oyunu kullansın”

Şahin, konuşmasının son bölümünde, “Seçim sürecine giriyoruz. Bağımsız olarak Bingöl`den adaylığımızı koyduk. Size güveniyoruz. İnşallah sizler vereceğiniz destekle barıştan, adaletten, özgürlükten, haktan, Türkiye`nin ve Kürdistan`ın kardeşlik ve barışından yana bir tercihte bulunursunuz. Umudumuz seçim sürecinin sükûnetle, sorunsuz geçmesidir. 7 Haziran günü herkes kendi özgür iradesiyle bütün barajları yıkarak kendi tepesine dayatılan her gücü reddederek oyunu kullansın. Rabbim bu seçimi Bingöl için hayırlı kılsın. Allah utandırmasın, ayaklarımızı hak ve doğruluk üzerine sabit kılsın.” dedi.

Daha sonra partisinin il teşkilatına geçen Şahin, halktan gelen tebrikleri kabul etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir