• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Bismil`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Peygamber efendimizi anma ve anlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri tüm coşkusuyla bu yıl da devam ediyor.

Bu yıl “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla hazırlanan etkinlikler için Bismil`de günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bismil Vefa Der, Özlem Ajans tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan CD`leri Bismil`in her evine ulaştırmaya çalışarak hediye etti. Peygamber sevdalıları, halkı tek tek kutlu doğum etkinliğine de davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Platformun kurulduğu Bismil Newroz Meydanında alan tevhid bayrakları ve üzerinde Hz Muhammed'e (sav) yönelik yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda yapılan hiçbir kutlu doğum etkinliğinde polis arama noktası oluşturmazken bu yılki etkinlikte halk, ilk kez 4 noktada oluşturulan arama noktasından tek tek geçti. Alana akın eden ve alanda Kadın/ Erkek ayrı bölümlerde toplanan Bismilliler, seslendirilen marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

Kadın -Erkek, yaşlı -genç, çocuk binlerce kişi, gerek merkezden gerekse de köylerinden araçlarla etkinliğe iştirak ettiği ve alana tekbirlerle katıldığı gözlerden kaçmadı.

Alanı dolduran kalabalıkta başlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış alim ve kanaat önderlerinin de katıldı. Özellikle Zekeriya Yapıcıoğlu`nun programa gelişi esnasında kendisine gösterilen ilgi dikkatlerden kaçmadı.

Serdar Özer`in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Molla Yusuf Özer`in Kur`an tilaveti ile başladı.

Ardından okunan Kürtçe mevlit ile alanı hınca hınç dolduran kalabalık büyük bir coşkuyla okunan mevlide eşlik etti.

Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlitten sonra sahneye çıkan Ergani Mizgin Grubunun seslendirdiği ilahilere halk tekbirler ve nakaratlarla katıldı.

Programda Kürtçe bir konuşa yapan İsmail Çelik, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (sav) insanlara ve cinlere gönderilmiş olduğunu belirtti. Çelik, “Onları sahte önderlerin çağırdığı nardan nura çağırmıştır. Bu uğurda her türlü eziyet ve sıkıntıya göğüs gererek hidayetleri için imamlığını yapmıştır." ifadelerini kullandı.

“O`na tabi olanlar ‘Radiyallahu anhum`dur”

O`na tabi olanların “Radiyallahu anhum”; tabi olmayanları ise ‘ebter` olduğunu ve tarihin çöplüğünde yerlerini aldığını vurgulayan Çelik, “Bizler de dünya ve ebedi ahret hayatını kazanmak istiyorsak onun önderliğinde son nefesimize kadar bize bıraktığı en büyük emanet öğretileri doğrultusunda kendimizi, sevdiklerimizi ve toplumumuzu kurtarmalıyız” dedi.

İsmail Çelik`in konuşmasından sonra okunan ilahilerle coşkunun doruğa çıktığı alanda tekbir sesleri hiç eksik olmadı.

Okunan ilahiler sonrası Türkçe bir konuşma yapan Cemal Çınar Hoca, bir lider olarak Hz. Muhammed`in örnek şahsiyetinden bahsetti.

“Hayat namına ne varsa onun hayatından bir örneklik vardır”

Buraya toplanmadaki amacın ‘eşsiz önder Hz. Muhammed`in rehberliğini, liderliğini haykırmak olduğunu söyleyen Çınar Hoca, “Yeryüzünde birbirinden farklı önderler ve rehberler mutlaka vardır. Kimisi cesur olur, kimisi fedakar olur. Kimisi zengin olur kimisi zeki olur… Ama hayatının her noktasında bütün insanlara örnek ve lider seçilecek tek insan Hz Muhammed Mustafa`dır (sav).  Hz Muhammed Mustafa (sav), savaşta örnek alınacak bir komutan, camide örnek alınacak bir imam, hitabette örnek alınacak bir hatip, aile içinde örnek alınacak bir aile reisi… Hülasa, hayat namına ne varsa onun hayatından bir örneklik vardır.” ifadelerin kullandı.

“Deki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana tabi olun ki Allah da sizi sevsin” ayetini hatırlatan Çınar Hoca, cahiliye dönemi adetlerinin çirkefliklerini anlatarak Peygamber efendimizin 23 yıl gibi kısa bir sürede medeni bir toplum inşa ettiğine dikkat çekti.

“Kime tabi olduğumuza dikkat edelim”

Kime tabi olduğumuza ve kimi önder olarak kabul ettiğimize dikkat etmemiz gerektiğini söyleyen Çınar, “Bir lidere tabi olmak imani bir meseledir. Uhrevi sonuçlar getirir. Ayette ‘Mahşer gününde kim kime tabi olmuşsa Allah onu tabi olduğu kişinin ismiyle çağıracak` deniliyor.  Öyleyse dünyada kimi lider seçtiğimize dikkat edelim.” diye konuştu.

Çınar Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ey İslam alemi ne yapıyoruz? 2 milyar  nüfusa sahip bir ümmet olarak, namusumuza sahip çıkmaktan, çoluk çocuğumuzun nereye gittiğinden, bizi birilerinin nereye çektiğini düşünmeden bu hayatı ucuz mu zannediyoruz?   Yarın mahşerde Allah`ın bize verdiği her nimetten hesaba çektiğini bilmiyor muyuz?

“Bu ümmet insanları apartmandan aşağı atacak kadar vahşi mi?”

“Bu ümmet türbeleri, evleri bombalayacak, çoluk çocuğu öldürecek, kadınları dul bırakacak, insanları apartmanlardan aşağı atıp ezmeye çalışacak ve benzinle yakmaya çalışacak kadar vahşi bir ümmet mi ki? Ne oluyor bize? Nereye gidiyoruz? Tabi olduğumuz insanlara dikkat edelim. Biz Kur`an`a ve Allah Resulüne tabi olmak zorundayız.”

Yapılan konuşmalar sonrası seslendirilen marşlarla coşan kalabalık halaylar çekti ve tekbirler getirerek sanatçılara eşlik ettiler.

Etkinlik sonrası halk, 12 Nisan Pazar günü Batman ve 19 Nisan Diyarbakır`da yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine davet edildi.

Molla Sabri Ortaç`ın duasıyla sona eren etkinlikte ayrıca Salavat kampanyası çerçevesinde Bismil geneli okunan salâvatlar, hatim, İhlâs ve Yasinler açıklandı.

Program sonrası çocuklarını kaybeden bazı ailelerin çocukları için platformda oluşturulan birimden duyurular yapılarak çocukların ailesi bulunarak çocuklar ailelerine teslim edildi. (Hasan Gündüz, Aydın Bal - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir