• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Kutlu Doğum Muş`ta 8 adreste kutlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörlüğü bu yıl "Eşsiz Önder Hz. Muhammed'' temalı etkinliklere Muş'un Kızılağaç ile Yaygın beldelerinden başlayacak. Kutlu Doğum etkinliklerini yeniden ihya edecekleri için büyük sevinç yaşadıklarını ifade eden platform yetkilileri bu yıl 8 merkezde düzenleyecekleri etkinliklere tüm halkı davet etti.

Muş Peygamber Sevdalıları Platformu Muş koordinatörlüğü yetkililerinden Muş Selam Der Başkan Yardımcısı Mehmet Güler konuya dair yaptığı açıklamada, “Kuruluşundan (2009) bugüne kadar faaliyet gösteren derneğimiz çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Bu hizmet ve çalışmalar kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olarak hemen her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemekteyiz.” dedi.

Muş halkını yapacakları programlara davet ettiğini söyleyen Güler, “Tüm halkımızı etkinliklerimize katılmaya ve peygamber aşkını doyasıya yaşamaya davet ediyorum. Yapacağımız tüm etkinliklerimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Bu yılki etkinliği daha kapsamlı bir çalışma ile yapacaklarını ifade eden Selam Der yönetim kurulu üyelerinden Aydın Turcan ise; "Her yıl Yaygın beldemizde yapmakta olduğumuz Kutlu Doğum etkinliğimizi bu yıl yine beldemizde büyük bir coşkuyla idrak edeciğiz inşallah. Allaha hamdolsun etkinliklerimiz her yıl büyük katılım ve coşkuyla kutlanıyor.” dedi.

Bu yıl yapacakları etkinliğin daha farklı olacağını dile getiren Turcan,  “Her yıl yalnız beldemizdeki peygamber sevdalılarının katkılarıyla organize ettiğimiz etkinliğimizi bu kez programa katkı sunmak isteyen 6 köyümüzle (Yaygın, Ziyaret, Axino, Page, Sorındar, Pazu) ortaklaşa yapacağız. Kutlu Doğum etkinliğine davet çalışmaları kapsamında Özlem Ajansın katkılarıyla hazırlanmış yaklaşık 1600 ilahi CD'sini 21 köyümüzde dağıtarak tüm halkımızı etkinliğe davet edeceğiz. 12 Nisanda Yaygın beldemizin merkezinde gerçekleşecek Kutlu Doğum etkinliğimize, özelde belde sakinlerimiz ile programa katkı sunacak olan köylerimizin Peygamber Sevdalıları, genelde ise tüm peygamber aşığı halkımız davetlidir. Rabbim şimdiden etkinliğimizi hayırlara vesile kılsın inşallah.'' ifadelerini kullandı.

Muş Selam Der üyelerinden Remzi Tanman ise; "Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum etkinliğimizi önümüzdeki Cumartesi günü gerçekleştireceğiz inşallah. Resulullah`ın (sav) isminin ve yüceliğinin bereketiyle her yıl binlerce Peygamber sevdalısı halkımızın katılımıyla etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl yine etkinliğin startını verirken bu kapsamda yapmamız gereken çalışmalara da hız verdik ve hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir.  Önümüzdeki Cumartesi günü Kızılağaç beldemizin merkezinde düzenlenecek olan etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Bu yıl Muş`ta 8 merkezde düzenlenecek Kutlu Doğum etkinlik takvimi şöyle:

11 Nisan,   Kızılağaç beldesi

12 Nisan,   Yaygın beldesi

17 Nisan,   Arpayazı (Porgof) köyü

18 Nisan,   Yeşilova (Ewran) beldesi,

24 Nisan,   Yukarı Yongalı (Çengilli) köyü

25 Nisan,   Sungu beldesi

26 Nisan,   Korkut içesi  

3 Mayıs,     Muş Merkez   (Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir