• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Batman`da Balpınar beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizesinde, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen kutlu doğum programları sürüyor.

Köy-Der tarafından Batman merkeze bağlı Balpınar (Girêsîra) Beldesi'nde gerçekleştirilen kutlu doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla öğle namazından sonra gerçekleşti. Etkinliğe ayrıca, HÜDA PAR`ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök, HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru ve partililer katıldı.

M Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Molla Ramazan Biçer`in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

“Kur`an ile amel edilmediğinden dolayı Müslümanlar zulüm görmektedirler”

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını köy imamı Molla A.Halim Tanhan yaptı. Peygamber Efendimizin Müslümanlar için örnek olduğunu söyleyen Tanhan, “Allah`u Teâlâ, bu kutlu doğum etkinliğini barışa, güzelliğe ve bizler ve tüm İslam alemi için hayra vesile kılsın. İnsanların lidersiz kalmaması ve kıyamet gününde itirazların yaşanmaması için Allah, peygamberler göndermiştir. İnsanlar kendi çıkarı için İslam`ı alet ederse hiçbir zaman bela ve musibet onlardan kurtulmaz. Dünyanın heryerinde Müslümanlar zulüm görmektedirler. Çünkü biz Müslümanlar Kur`an ile amel etmiyor, peygamberimizin yolundan gitmiyoruz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun Kürtçe mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Sevgi-Der Çocuk İlahi Grubu ile Köy-Der İlahi Grubunun Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Daha sonra Molla Tacettin Topaloğlu, Kürtçe bir konuşma yaptı. Allah`ın sevgisini kazanmanın Peygambere tabi olmakla mümkün olduğunu belirten Topaloğlu, Müslümanların ahlakıyla, ticaretleriyle, davranışlarıyla ve her yönüyle peygamberi örnek almaları gerektiğini vurguladı.

Hz. Muhammed'in (sav) yolunun Müslümanlar için kurtuluş olduğunu ve bu yolu kimsenin bırakmaması gerektiğine dikkat çeken Topaloğlu, Müslümanların peygamberin yaşantısını kendi yaşantısına koyması gerektiğini belirtti.

“Allah`ın sevgisini kazanamayan ne dünyada ne de ahirette iflah olur”

İslam`ı ve peygamberin yolunu seçenlerin hem dünyada ve hem de ahirette aziz olacağına işaret eden Topaloğlu, “Peygamberin yolunu terk eden Allah sevgisine sahip değildir. Kim Peygamber ahlakıyla ahlaklanmaz ise o Allah`ın sevgisini kazanmamış ve Allah`ı sevmemiştir. Eğer biz de Allah`ın sevgisini kazanmamış birinin peşinden gidersek, onu kendimize önder olarak kabul edersek Allah`ın sevgisini kazanamayız. Allah`ın sevgisini kazanamayan dünyada da ahirette de iflah olmaz.” uyarısında bulundu.

Konuşmanın ardından ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Molla Ramazan Biçer`in yaptığı dua ile son buldu.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir