• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Peygamber sevgisi her geçen gün daha da artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Delavgür köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliği sonrası köy sakinleri duygularını anlattı.

Meleklerin buraya toplanan insanların üzerine rahmet indirdiğini belirten Tacettin Asar, “Peygamberimiz (sav) bir hadisinde şöyle buyuruyor, "Bir topluluk toplanıp üzerime salavat getirirse, melekler de fevç fevç inerek o insanların üzerine salavat getirirler. Buraya gelen insanlar da bu niyetle toplandık. İnşallah burada toplanan insanların üzerinde rahmet iniyordur. Köyümüzde ikinci seferdir kutlu doğum etkinliği düzenliyoruz. Fakat geçen sefere göre iki, hatta üç kat daha fazla insan etkinliğe iştirak etti.“ dedi.

Kutlu doğum etkinliğinde insanların toplanmasının tek amacının Hz. Muhammed’e (sav) olan sevgi olduğunu ifade eden Muhammed Ali Açılan, “Bu insanları bir araya getiren peygamber sevgisidir. Bu etkinliğe gelerek onun davasını, metodunu öğrenmeye çalıştık. Salavatlar, tekbirler getirdik o yüce peygamberi yücelttik. Hz. Muhammed’in (sav) ismi zikredildiğinde salavatlar getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Bu tür etkinlikler ile peygamberi daha iyi tanıdıklarını belirten Huzeyfe Şen, “Köyümüzde ikinci defa kutlu doğum etkinliği düzenleniyor. İlk sefere göre etkinliğe ilgi çok fazlaydı. Her yıl köyümüzde kutlu doğum etkinliği yapılmasını istiyoruz. Buraya gelenler tekbirler, salavatlar getiriyor. İnşallah köyümüze bereket geliyordur. Bu etkinlikler ile Peygamberimizi daha iyi tanıyoruz." ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir