• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Çınar`ın Delavgür köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçesine bağlı Çatmadal (Delavgür) Mahallesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine köy halkı ve çevre köylüleri yoğun ilgi gösterdi.

Cahit Kılıç`ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programda konuşan Abdülbari Çelik hoca, Hz. Muhammed`in âlemlere rahmet olduğunu söyleyerek, “Allah`u Teâla Kuran-ı Kerim`de şöyle belirtiyor, ‘Ey peygamber sen ancak âlemlere rahmetsin`. Resulullah rahmetti, bereketti bütün âleme. Allah bizlere ayetlerde Hz. Muhammed`in yoluna, sünnetine, şeriatına tabi olmayı, hayatını örnek almayı, ahlakını yaşamayı emrediyor. O zaman başı dik bir şekilde Allah`ın huzuruna çıkabiliriz.“ dedi.

Allah`ın dininin hala aramızda diri olduğunun altını çizen Çelik, “Peygamberimiz bizlere birçok nasihatte bulundu. Peygamberimiz her ne kadar aramızdan gitmiş olsa da sünneti, yolu, şeriatı, Allah`ın onun aracılığı ile gönderdiği yüce kitabımız Kuran-ı Kerim aramızdadır.“ ifadelerini kullandı.

“Bizler İslam kardeşliğini aramızda tesis etmek zorundayız”

Müslümanların kardeş olduğunu ifade eden Abdülbari Çelik, “Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor, ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız'. Ey Müslümanlar bizler birbirimizi Allah için sevmeliyiz. Medine`de, Evs ve Hazrec kabileleri yüz yıllarca savaştılar, birbirlerinden yüzlerce insan öldürdüler. Fakat Peygamber Efendimiz`in (sav) gelişi ile onun, davasının etrafında toplandılar ve kardeş oldular. İşte Ey Müslümanlar Hz. Muhammed`in davası bizden kardeşlik, birbirimizi sevmeyi istiyor. Bizler İslam kardeşliğini aramızda tesis etmek zorundayız.“ şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılanlara son olarak bazı tavsiyelerde bulunan Çelik, şöyle konuştu: “Evet, kardeşlerim sizler de komşularınızı, çevre köylerdeki komşularınızı Allah için sevin. Birbirinizi sevin, birbirinize sırtınızı dönmeyin, düşmanlarınızı sevindirmeyin.  Küçük dünyevi şeyler için birbirinizin kalbini kırmayın. Bir Müslümanın kalbini kırmak, Kâbe`yi yıkmaktan daha kötüdür.“

“Resulullah`ın ahlakı Kuran`dı”

Kısa bir konuşma yapan Bahattin Demir ise, günümüzde sünnete sarılmanın önemine değinerek, “Peygamber efendimiz (sav), ‘Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Kim de beni severse benim cennet kardeşim olacak.` diyor. Peygamberimiz başka bir hadisinde, ‘Ümmetin fesada gittiği zamanda kim benim sünnetime sarılırsa ona yüz şehit hesabı vardır` buyuruyor. Allah`u Teâlâ Kuran-ı Kerim`de şöyle buyuruyor: ‘Muhakkak ki sen bizim gözetimimiz altındasın`. Peygamber efendimiz (sav) anne-babası olmadan büyüdü. Allah`u Teâlâ`nın terbiyesi altında büyüdü. Resulullah`ın ahlakı Kuran`dı, ahlakı ile övülmüştü. İnsanlar ondan ahlak dersi aldılar, insanlara medeniyet dersi verdi. En azgın düşmanlar dahi onun şefkatine sığındı.“ ifadelerini kullandı.  

Programda Süleyman Güler, Cesur Bök, Ahmet Avcil ve Ahmet Bakır Olcay Mevlidi Şerif okudular.

Kız çocuklarının seslendirdiği ilahiler programa renk katarken, program Bahattin Demir`in yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir