• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Batman, HÜDA PAR adayını coşkuyla karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Genel Başkan Av. Zekeriya Yapıcıoğlu`nun katılımıyla Diyarbakır`da düzenlenen programla seçime girecekleri iller ve ‘Bağımsız Adayları` açıklandı. HÜDA PAR`ın Batman Bağımsız Milletvekili adayı gösterilen Aydın Gök, karayoluyla geldiği memleketi Batman'da binlerce kişi tarafından yüzlerce araç konvoyuyla karşılandı.

İl Başkanı M.Emin Doğru, çok sayıda partili ve vatandaşlar tarafından Bardakçılar Tesisi önünde karşılanan Aydın Gök, partililerle ve vatandaşlarla selamlaşıp kucaklaştıktan sonra konvoy eşliğinde şehir turu atarak Diyarbakır Caddesi'nde bulunan il başkanlığına geçti.

HÜDA PAR İl Başkanlığında tekbirlerle karşılanan Gök, parti binasının önünde halka selamlama konuşması yaptı.2 buçuk yıl önce kurulan yeni olan partilerinin 30 Mart 2014 seçimlerine girerek tecrübe elde ettiğini söyleyen Gök, “O günlerde baskı, tahakküm ve dayatma zihniyeti, yüzlerce teşkilatlarımızı taş, molotof yağmuruna tuttular. Bu ağır şartlarda kıt imkanlarla girdiğimiz seçimde Allah`a hamdolsun ki bölgede üçüncü parti olduk. Şüphesiz bu başarının hamurun ihlaslı ve samimi çalışması vardır. Yine bu başarı da; Hasanların, Hüseyinlerin, Riyadların, Cumalilerin ve Yasinlerin temiz kanları vardır.” dedi.

“Can, mal ve nesil emniyeti için mecliste HÜDA PAR`a ihtiyaç vardır”

İslam`ı referans alan bir partiye ihtiyaç olduğu için yaklaşık 2 buçuk sene önce Hür Dava Partisinin kurulduğuna işaret eden Gök, “Şuan biliyoruz ki, doğru siyaset, gerçek adalet ortamı maalesef yoktur ve bunun için de ciddi bir çaba görmüyoruz. Ayrıca, kimsenin can emniyeti, mal emniyeti ve nesil emniyeti yoktur. Bu emniyetlerin sağlanabilmesi için mutlak surette mecliste HÜDA PAR`a ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

“Yüzde 10`luk zulüm barajı nedeniyle partimiz adına seçimlere giremiyoruz”

Yüzde 10`luk seçim barajına da değinen Gök, şunları kaydetti: “Maalesef üzülerek söylüyoruz ki, yüzde 10`luk zulüm barajı nedeniyle partimiz adına seçimlere giremiyoruz. Bu yüzden seçime bağımsız hür adaylar olarak gireceğiz. İnşallah Allah`ın izniyle hür milletvekilleri olarak meclise gireceğiz.”

Gündemi meşgul eden iki mesele olduğunu ve bu meselelerin gerçek manada çözülmeden Türkiye`ye ve Kürdistan`a huzurun gelmeyeceğine dikkat çeken Gök, “Bunlardan bir tanesi Kürt meselesidir. Kürt meselesinin en önemli çözümü İslami çözümdür. Çünkü Kürdü, Arabı, Lazı ve Çerkezi ile bizleri birbirimize bağlayan İslam`dır. İslam ortak paydasıdır. En önemli diğer mesele de; İslami şuurdan uzaklaşmamızdır. Çünkü hepimiz bundan muzdaripiz. Bugün Batman`da her köşe başında uyuşturucu tüccarları dolaşıyorsa, uyuşturucu kullanımı ortaokullara kadar inmişse bunun sebebi İslam`dan uzaklaşmamızdır.” şeklinde konuştu.

“Hür adaylara kesinlikle ihtiyaç vardır”

Boşanma sayılarının artığına vurgu yapan Gök, nüfus artıkça da cezaevlerindeki doluluk oranlarının arttığının altını çizdi. Cezaevlerinde bulunanların önemli bir kısmının çocuklardan oluştuğunu söyleyen Gök, “Şuurlu nesil dedikleri bu olmasa gerek. İşte toplumun temeline dinamit yerleştirmiş olan 80-90 yıllık Kemalist rejimden arta kalan bütün saplantıların, çıkmazların kalkması lazımdır. Bunun için de hür adaylara kesinlikle ihtiyaç vardır.” dedi.

Konuşmasının sonunda Gök, yüzde 10 barajını eleştirerek, "Bu sadece bizi mağdur etmiyor, 3-4 milyon seçmenin oyunu alanları da mağdur ediyor. 3-4 milyon seçmenin oyunun çöpe gitmesi zulümdür. Allah`ın izniyle zaman gelmiştir. Türkiye için, Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz vardır. İslami bir muhalefet için yine mecliste söyleyecek sözümüz vardır. Rabbim inşallah hür adaylara kısmet ederse mecliste gerçekten halkımızın vicdanı, yüreği ve güçlü sesi olmaya çalışacağız.”

Daha sonra Gök, partililerin yoğun ilgisi ile tebrikleri kabul etti.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir