• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
"Murat Akansu Karlıova gençliği için büyük bir kayıptır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Karlıova ilçe teşkilatı, trafik kazasında hayatını kaybeden Kar-Der Başkanı ve eski HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Murat Akansu için bir mesaj yayınladı.

Akansu'nun vefatının kendilerini derinden üzdüğünü belirten HÜDA PAR Karlıova ilçe Başkanı Yavuz Bingöl, Akansu'yu şöyle anlattı: "1994`ten beri, Murat Akansu ile arkadaşlığımız, İslam davasında kardeş olarak yaşadık. Kendisinden çok şey öğrendik. Güzel ahlakı en üst seviyedeydi. Dünyevi işi çok olduğu halde hiçbir çalışmada geri kalmaz ve mazeret sunmazdı. Sabrı ve aileye karşı iyi davranmayı, zalime karşı dik durmayı, mazluma karşı samimi olduğunu onun ahlakından gördük. Sabah namazına kadar uyanık, tek derdi İslam davası ve kulluk bilinci olan bir kardeşimizdi. 90`lı yıllarda günlerce evinde İslam davası için projeler üretirdi. Bazen arkadaşlar ona imtihanda dünya geçiminin de olduğunu hatırlatmasına rağmen, o İslam davasına hizmet benim için daha önemlidir derdi. Günlerce uykusuz kalan bu kardeşimiz, bazen çarşıya geldiğinde gözleri şişkindi ve onun derdini bilmeyen, çok yattığındandır diye düşünürdü. Murat Akansu kardeşimiz,  bütün Müslümanların sorununu kendi sorunuymuş gibi görürdü."

Akansu'nun yokluğunun, "Karlıova ve gençlik için büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Bingöl, Son zamanlarda İslam`a yaptığı hizmetlerden dolayı ilçemizde siyasi havanın aşırı olmasından dolayı onun İslami çalışmalarından rahatsız olanlar sürekli kendisini akrabalarının aracılığıyla ölümle tehdit ediyorlardı, onu bunlara karşı hiçbir tereddüttü olmadığı gibi, bilakis çalışmasını daha da hızlandırmıştır." dedi.

Akansu'nun vefatının dava arkadaşlarına çaba, gayret ve samimiyetten başka bir şey vermediğini vurgulayan Bingöl, "Onun taşıdığı bu ağır yükü bundan sonra hep beraber taşıyacağız. Bütün dava arkadaşları bundan böyle birer Murat Akansu sorumluluğuyla hareket etmektedir. Karlıova halkına çok güzel günlerin olacağını buradan belirmek isteriz. Adem Bingöl kardeşimizin hastalığına karşı sabrı, Cengiz (Rodi) Tiryaki kardeşimizin cesareti, Fethi Yalçın ağabeyimizin hayası ve mazlumiyeti ve son olarak Rabbin huzuruna dolu dolu bir hayatla ve İslami endişeyle vefat eden Murat kardeşimizin ve diğer kardeşlerimizin İslam için dökülen kanları Karlıova için bir bereket olacaktır. Ve İnşallah bunu hep beraber göreceğiz." ifadelerini kullandı.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir