• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf Der Van Şubesinden Toplu Kurban Kesimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -Van`da yaşanan yıkıcı deprem sonrası oluşturdukları kriz masası ve ekipleriyle kısa süre içerisinde deprem bölgelerine ulaşıp yardımları götüren Mustazaf der ve Van Rahmet Eli Gıda Bankası`nın faaliyet birlikteliği Kurban kesiminde de devam ediyor. 

Deprem sürecinde yaklaşık 22 bin aileye yardım ulaştırma imkânı bulduklarını belirten Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, böyle bir musibet sonrası Kurban Bayramının gelmiş olmasının Allah`ın rahmeti olduğunu ve vesileyle insanlarımızı ikinci bir kez daha ziyaret edip dertlerine ortak olma imkânı bulacaklarını kaydetti. Yıldırım, " Elbette ki büyük bir musibet yaşadık. Rabbim, daha büyüğünden muhafaza etsin. Ancak şu kadarını belirteyim ki, bütün bu yaşadıklarımız bir imtihan. İnşallah bu bayram vesilesiyle bir nebze de olsa acılarımızı birbirimizle paylaşarak hafifletiriz." dedi.

Yaptıkları faaliyetleri değerlendiren Mustazaf Der Van Şube Başkanı M. Mehdi Oğuz ise yaşanan bu yıkıcı deprem sonrası insanlarımızın durumunun oldukça sıkıntılı olduğunu, soğuk bir bölgede yaşadıklarını ve insanların çadırlarda yaşadıkları ortamların hiç de sağlıklı olmadığına değinerek, "Bu insanlarımıza daha fazla el uzatmalıyız. Bu güne kadar 20 bine aşkın aileye ulaştık. Ve insanların içerisine düştüğü sıkıntılı durumu birebir müşahede ediyoruz. Bu günden sonra da her vesileyle bu insanlarımıza yardım eli uzatmaya devam edeceğiz. Ancak kalıcı bir çözümün bir an önce bulunması ve insanlarımıza sahip çıkılması gerektiğini yetkililerin bilmesi ve bu hususun üzerinde hassasiyetle durmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vanlıların yaşadıkları bu musibetin büyük ve ağır bir musibet olduğuna da işaret eden Oğuz, " Bu sıkıntılar elbette ki aşılacaktır. Ancak Rabbim yaşanan bu musibetten ve çektiğimiz sıkıntılardan ibret alıp ders çıkarak şuurlu kullarından kılsın. Hakkımızda hayırlara vesile kılsın. Bu vesileyle tüm İslam aleminin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Fikret Özkan -İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir