• DOLAR 32.437
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.508
  • ...
Gaziantep'e "Uluslararası Kongre Merkezi" için imzalar atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Adliyesi civarına yapılacak kongre merkezinin imza protokolü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda düzenlendi. Protokole Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Yapılacak kongre merkezinin Gaziantep'in turizm potansiyelini arttıracağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Gaziantep’in sanayi ve ticareti ile zenginleştiğini ve bu zenginliğini İpekyolu ile pekiştirdiğini aktararak,  “Ticaretin yanında kültür mirası da çok önemli. Zeugma, Dülük Antik Kenti, Yesemek ve diğer tarihi ve kültürel mekânları ile Gaziantep önemli bir kent. Bunun için ulusal ve uluslararası bir kongre merkezine ihtiyacımız vardı. Buradan hareketle birçok araştırmalar ve girişimlerde bulunduk.”diye konuştu.

İstanbul örneğinden yola çıktıklarını söyleyen Şahin, bir ay içerisinde projeyi oluşturup 4 ay içerisinde ihalesini yaparak uygulamaya koymayı hedeflediklerini belirtti.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, Gaziantep'te yapılacak kongre merkezinin şehrin turistik ve kültürel değerlerinin korunmasına yardımcı olacağını ifade etti. Bu çalışmanın Gaziantep’e ışık tutacağını belirten Ulusoy, kongre merkezinin Gaziantep için doğru bir seçim olduğunu vurguladı.

Yapılacak kongre merkezinin Suriye’nin, Şam’ın, Bağdat’ın ve Lübnan'ın vazifesini göreceğini ifade eden Ulusoy, “Bu bir ülke, bir yöre meselesidir. Gaziantep doğru bir seçim oldu. Ortadoğu’nun yükünü kaldırabilecek bir merkez olabilecek.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir