• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
HÜDAPAR Mardin adayına görkemli karşılama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da dün bağımsız adaylarını açıklayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin milletvekili adayı Mahmut Kılınç, memleketi Mardin`de partililer tarafından şehir girişinde uzun araç konvoyu ile coşkuyla karşılandı. Konvoy Mardin şehir merkezinde tur attıktan sonra HÜDAPAR Mardin İl Teşkilatı binası önüne geldi.

İl binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, 7 Haziran seçimlerinde seçildikleri takdirde halkın can, mal, din, namus ve nesil emniyetinin sağlanması gerektiğine inandıklarını belirterek, mazlumların gür sesi olacaklarını söyledi.

Kılınç sözlerine şöyle devam etti, “Mardinli hemşerilerim özellikle sunucu kardeşimin beni bağımsız olarak tanıtmasından dolayı teşekkür ediyorum, fakat bir düzeltmede bulunmak istiyorum. Biz Hür Dava Partisi adayları olarak mecliste yüzde 10`luk seçim barajı olduğu için parti olarak seçimlere girmemeye karar verdik. Bundan dolayı Kürdistan`ın ve Türkiye`nin bazı illerinde benim gibi bazı kardeşlerim ve ağabeylerim partimiz tarafından bağımsız aday olarak gösterildi. Biz Hür Dava erleri hür neferler bir blok şeklinde inşallah kendimizi hem Mardinli hemşerilerimize hem bölgemize hem de Ülkemize tanıtmaya çalışacağız. Halkımızla yaptığımız istişarelerde ülke siyasetinde daha etkili olmak sorunların çözümünde aktif rol almak mazlum ve mustazafların sesini daha gür duyurmak için partimizin mecliste temsil edilmesi gerektiğine kanaat getirdik. Nasıl ki Türkiye`de İslam`ı referans alan bir partiye ihtiyaç duyuluyor idiyse aynı şekilde bu partinin mecliste olmasına da ihtiyaç vardı. Meclisin ise İslami bir muhalefete ihtiyacı vardı. Fakat malumunuz ülkemizde farklı düşüncelerin mecliste temsil edilmesine engel olan yüzde 10`luk seçim barajı engeli vardı. Temsil adaleti engelleyen bu baraj zulmünü aşabilmek için parti olarak değil bağımsız adaylarla seçime kararı almış bulunmaktayız.”

Kürt meselesinin örgütlerin ideoloji çıkarlarına ve devletlerin milli çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bulduklarına dikkat çeken Kılınç, “Bizler Hür adaylar olarak toplumsal barışın ve huzurun sağlanması için halkın can mal din namus ve nesil emniyetinin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Müslüman halkın çocuklarını Türkü Kürde, Kürdü Türke, Arabı Araba birbirine kırdırıp bundan rant sağlamaya çalıştılar. Hala bu acıları yaşatmaya devam ediyorlar. Dünya saadetlerini, iktidarlarını halkın evlatlarının kanları ve analarının gözyaşları üzerine bina edenler dün bu halka bir şey vermediği gibi bundan sonrada bir şey veremeyeceklerdir. Bizler Hür adaylar olarak Kürt meselesini örgütlerin ideoloji çıkarlarına ve devletlerin milli çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir mesele olarak görmekteyiz. Örgütün şiddet sorununu çözmek Kürt meselesini çözmek olduğuna inanmıyorum.” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından parti binası önünde toplanan kalabalık dağıldılar. (Mehmet Aslan/M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir