• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
İHL`ler arası 6. Arapça bilgi yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde, Batman Üniversitesi şehir Kampüsü Konferans Salonunda “Arapça Bilgi ve Etkinlikleri” yarışması programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç.Dr. Şemsettin Dursun, İl Müftülüğü yöneticileri, Batman Üniversitesi öğretim görevlileri, Öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. 

“Arapça Bilgi ve Etkinlikleri” il finali, okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra, Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M. Nezir Ceylan, Arapça bilgi yarışması hakkında bilgi verdi. Bilgi sunumunun ardından sinevizyon gösterisi yapıldı.

“İmam Hatip Okullarımız, bir medeniyet projesidir”

Programda bir konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, emeği geçen herkese teşekkür edip   tüm öğrencileri kutladıktan sonra,   “Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırma Derneğinin ortak çalışması olarak düzenlenen, bu faaliyeti önemsiyoruz. Bu güzel ortamı görünce, insan gerçekten duygulanıyor. Bir önceki yıla göre, bu yıl iyi bir mesafe kat ettiğimizi görüyorum. İmam Hatip Okullarımız, aynı zamanda bir medeniyet projesidir. Toplumun her kesiminden destek gören bu okullarımız, sadece dini alanda başarılı olmuyor, bu okullarımız bilimsel alanlarda da başarılar elde ediyor. Yarışmalarda süreç içinde yer alan tüm öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi. 

İHL`ler arası 6. Arapça Bilgi Yarışması İl Finali kapsamında, Batman genelinde eğitim öğretim veren İmam Hatip Liselerinden yarışmaya katılan öğrenciler, ‘Arapça Şiir Okuma`, ‘Arapça Metin Canlandırma` ve ‘Arapça Bilgi Yarışması` kategorilerinde performanslarını sergilediler. 

‘Arapça Şiir Okuma` dalında Batman Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencisi birinci olurken, ‘Metin Canlandırma` dalında Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinci oldu. ‘Arapça Bilgi Yarışması` dalında ise Batman Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinciliği elde etti.  

Her 3 dalda yapılan yarışmaların ardından, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin  verilmesinin   ardından program  sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir