• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Suriye Bayramda da Katliam Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye ordusunun ve güvenlik güçlerinin halka yönelik saldırıları devam ediyor. Suriye ordusunun bugün düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Suriye güvenlik güçlerinin Humus kentine karadan ve havadan saldırı düzenlediği belirtildi.

Görgü şahidleri, "Humus`ta bir bayram sabahı yer altımızda hareket ediyor, İslam dünyası neden bu zalim rejimi durdurmuyor" diye çağrıda bulundu. Suriye ordusunun saldırısında aralarından çocukların da bulunduğu 11 kişinin öldüğünü belirten görgü şahidleri, onlarca kişinin yaralandığı ve tedavi için hastanelere götürülemediğini kaydetti.

Ülkenin orta kesimlerinde yer alan Humus kentinin Bab Amro bölgesi ağırlıklı olmak üzere, rejim güçlerinin ülke genelindeki saldırıları sonucu onlarca kişinin öldürüldüğü belirtiliyor.

Humus`da Reuters muhabirine konuşan aktivist Samer “Tank bombardımanı sonucu neredeyse bütün binalar yıkılmış durumda. Ekmek bulmak gittikçe imkansız hale geliyor” dedi.

BM verilerine göre Mart ayında başlayan isyandan bu yana, Esad güçlerinin saldırıları sonucu 5 bin kişinin öldürüldüğü belirtiliyor.

TİMETURK

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir