• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Gaziantep'in Bilek köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri ile Hz. Muhammed’i (sav) anma ve anlama etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu,  Gaziantep merkeze bağlı Bilek (Güreniz) köyünde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.    

Köy meydanında yapılan etkinliğe çevre köylerden de   yüzlerce kişi katılırken, meydanda asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resullullah’, ‘Seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi’ ve  ‘Muhammed’in sevdalıları gül bilirler dikenleri’    pankartları ile  tevhit bayrakları güzel görüntüler oluşturdu.

Kutlu Doğum etkinliği Orhan Güçlüer Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Sunuculuğunu Mustafa Subaşı’nın yaptığı etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.

İnzar ilahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle katılımcılar heyecan ve coşkunun doruğuna ulaşırken,  Rahmet Mevlid Grubu’nun okuduğu mevlid-i şerif,  duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Platformu Köy Komitesi Başkanı Abdulbaki Kanık’ın selamlama konuşmasının ardından, etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci Abdulkadir Aydoğan, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan sıkıntıların nedenin insanlığın Hz. Muhammed’in  (sav) hayatından  habersiz yaşamasından kaynaklandığına dikkat çekti.

“Müslüman kanının bu kadar ucuz olmasının tek nedeni, Muhammedsizliktendir”

Gelin kalplerimizde O’nun sevgisine yer açalım diyerek konuşmasına başlayan Aydoğan, “Bakın Muhammed’siz (sav) dünyanın haline, Muhammed’in (sav) unutulduğu dünyada neler mi oldu? 2003 yılından bu yana ABD dünyanın çeşitli yerlerinde bir milyon 300 bin insanı katletti. Müslüman’ın kanının bu kadar ucuz olmasını tek nedeni, Muhammedsizliktir.  Çünkü bizler Muhammed (sav) önderliğini ve rehberliğini unutmuşuz.”dedi.

“Muhammed (sav) gibi zalimleri zelil ederek mazlumların elinden tutalım”

“Peygamber Sevdalılarının ülkenin değişik yerlerinde düzenlemiş olduğu etkinliklerin amacı, Peygamber Efendimizin unutulan sünnetini   yeniden ihya etmrk,    O’nun getirdiği öğretileri diriltmek ve tekrardan ümmet-i Muhammed (sav) olmaktır.” diyen   Aydoğan, “Gelin tekrardan Milyonlarca Müslüman kanının aktığı şu dünyaya, Allah’ın (cc)  ilahi adaletini hâkim kılmak için mücadele edelim. Muhammed (sav) önderimizdir diyelim. Gelin Allah (cc) adamı olalım. Gelin tekrardan Muhammed (sav) gibi zalimleri zelil ederek mazlumların elinden tutalım. Şu karanlık dünyamızı Allah’ın (cc) boyası ile boyayıp, huzur içerisinde insanların yaşamasına vesile olalım.”şeklinde konuştu.

“Tek çare O’nu kendimize önder olarak kabul edip Muhammedi (sav) bir hayat yaşamaktır”

Peygamber Efendimizin ahlakından uzak yaşanılan bir dünyada boşanmaların arttığını, akraba ilişkilerinin azaldığını ve insanların birbirlerine olan güveninin azaldığına vurgu yapan Aydoğan, “Bu gün oğul babaya, kardeş kardeşe, komşu komşuya güvenmiyor. Evliliklerin sayısı azalırken boşanmaların önü alınamıyor. Tek çare O’nun ahlakı ile ahlaklanmaktır. Tek çare O’nu kendimize önder olarak kabul edip, Muhammedî (sav) bir hayat yaşamaktır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Abdulkadir Aydoğan Hoca’nın yaptığı dua ile sona ererken, köy halkı köylerinde ilk defa böyle bir etkinliğin düzenlemesinden memnun kaldıklarını ifade ederek, Peygamber Sevdalıları Platformu’na  teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir