• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Batman`ın Recepler köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğünün organizatörlüğünde, Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından, merkeze bağlı Recepler (Receba) Köyü`nde  Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.  

STK temsilcileri ve Recepler Köyü halkının yoğun katılımıyla köy meydanında saat 13.00`te, Molla Ramazan Biçer`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Rehber Mevlid Grubunun okuduğu Mevlüd-i şerif ve seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

İlahilerin ardından Kürtçe bir konuşma yapan M.Ahmet Görceğiz, “Her sene bu mevsimde Kutlu doğum mevlitleri yapıyoruz. Peygamber Efendimizin (sav) dünyayı şereflendirmesi bin 400 senedir çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Üzerinden zaman geçen şeyler unutulup eskiyor. Ama bu etkinlikler yenilenerek çoğalıyor ve tüm dünyaya yayılıyor. Peygamber (sav) mevlitleri niye bu şekildedir acaba? Çünkü Allah (c.c) O`nu övmüştür. Allah'ın (c.c) övdükleri eskimez, devamlı ayakta ve yenidir.” dedi.

“Müslümanım diyen herkes Peygamber Efendimizden başka rehber tanıyamaz”

Peygamber davasının Allah ve Kur`an davası olduğunu belirten Görceğiz, “Onun için Peygamberden (sav) ayrılanlar, uzak duranlar,   tarih boyunca zarardadırlar. Allah (c.c) Hz. Muhammed'i (sav) bizlere örnek olarak göndermiştir. Peygamberimiz aile reisliğinde, idarecilikte, ticarette, evlilikte, babalıkta, komutanlıkta ve hayatın her alanında bizlere rehberdir. Müslümanım diyen herkes, Peygamber Efendimizden başka rehber tanıyamaz. Allah (c.c) Peygamber Efendimizi hayatımızın her alanında bizlere örnek yapmıştır.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubu`nun seslendirdikleri ilahiler eşliğinden katılımcılar halay çekti. İlahiler bazı peygamber aşıklarına duygulu anlar yaşattı. Seslendirilen ilahileri dinleyen bazı peygamber aşıklarının cezbeye geldikleri görüldü.

İlahilerden sonra okunan dua ve dağıtılan yemekle program son buldu

(M. Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir