• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
İstanbul`da ‘Davetçilerin Hakla Bütünleşmesi` konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlke-Der), ‘Davetçilerin Hakla bütünleşmesi` konulu bir etkinlik düzenledi. İstanbul Bahçelievler`de bulunan dernek merkezinde yapılan etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

Mehmet Göktaş`ın verdiği, ‘Davetçilerin Hakla Bütünleşmesi` konulu seminerdek konuşmasında, bu camianın  köylere kadar inip İslam`ı anlattıklarını ve bu sayede  halkla, cami cemaatleriyle bütünleştiklerini belirterek,  “Halkla didişmediğimiz için halkın İslam anlayışıyla mücadele etmediğimizden, halkı bağrımıza bastığımızdan dolayı, Türkiye`de hiçbir camianın yapamadığını yaptık. Batıda bulunan bazı İslami fikir akımları geride kalmış, ileriye gidememiştir.

Elli altmış yıldır kurulmuş olan, dergi, gazete kitap çıkaran camialar dahi, yeterli mesafeyi alamamıştır. Bazen batıdaki kardeşleri doğudaki etkinliklere, konferanslara, Kutlu Doğum programlarına götürüyorum. Salon ve meydanların dolup taştığını gördüklerinde şaşırıp kalıyorlar.

Yine bir miting alanında yüzlerce minibüsü gören arkadaşım bana, ‘Bunlar nedir, nereden geliyorlar?` diye sordu. Ben de bunlar köyden gelen minibüslerdir dedim. Bu camia varoşlara, köylere kadar inmiş ve İslam`ı anlatmıştır. Bu camia halkla,cami cemaati ile beraberdir.” ifadelerini kullandı.

“Meydanlardan Allah Resulü`nün mücadelesini haykırıyoruz”
Göktaş, “Bazıları İslam`da ‘Mevlit var mıdır?Bu, bidattir` diyerek halkımızın aklını karıştırmaya çalıştığını belirterek,  “Eğer ki bidat bir sünnettin yerini alıyorsa, asıl o tehlikelidir. Peygamber Efendimizin söylediği bidat şekli de böyledir. Peki, biz ne yapıyoruz? Küfrün, meydanlarını Allah`ın Resulünün adıyla ve salavat-ı Şerifelerle inletiyoruz. O meydanlardan tekbirler yükseltiyoruz. O meydanlardan Allah Resulü`nün mücadelesini haykırıyoruz. İşte bizler bu şekilde halk ile buluşuyoruz.” dedi.
Program, Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

(Erkan Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir