• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
HÜDA PAR milletvekili adaylarının öz geçmişleri paylaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır`da yaptığı Aday Tanıtım Programı ile 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde bağımsız milletvekili adaylarını açıkladı.

Program sonunda yapılan aday tanıtımında, adayların öz geçmişleri kısa bir şekilde paylaşıldı.

HÜDA PAR bağımsız milletvekili adaylarının öz geçmişleri:

Adana: Salih Demir

1971 yılında Mersin`in Tarsus ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana`da tamamladı. 1992 ile 2000 yılları arasında çeşitli merkezlerde resmi imamlık yapan Demir, 28 Şubat uygulamaları nedeniyle görevinden alındı. Kapatılan Mustazaf-Der`in Tarsus şube başkanlığını yapan Demir, Tesettür Seferberliği Platformu`nun başkanlığını yürüttü. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Demir, 1. olağan kongreye kadar  HÜDA PAR`ın Mersin il başkanlığı görevini yürüttü. Demir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Batman: Aydın Gök

1966 yılında Batman`ın Öğütlü köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman`da tamamladı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden doktor olarak mezun olan Gök, uzun yıllar Batman`da devlet hastanesi ve çeşitli sağlık ocaklarında doktorluk yaptı. Batman`da faaliyet yürüten Sağlık ve Çevrecilik Derneği ile İstanbul`da faaliyette bulunan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin genel başkanlığını yaptı. HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı`nın kurucu başkanı olan Gök, 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı oldu. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Gök, evli ve 5 çocuk babasıdır.

 Bingöl: Sait Şahin

1974 yılında Elazığ`ın Palu ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Palu`da okudu. Elazığ Lisesi`nde başladığı liseyi Palu Lisesi`nde bitirdi. Lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nde tamamladı. 1998-2000 yılları arasında Bingöl merkezde Türkçe öğretmenliği yaptı. Elazığ İhya-Der Genel Başkanlığı yapan Şahin, 2006 yılından kapatıldığı tarihe kadar Mustazaf-Der`in İstanbul şube başkanlığını yaptı. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Şahin, halen HÜDA PAR`ın dış ilişkilerden sorumlu genel başkanlığı ve parti sözcülüğü görevini yürütmektedir. Doğruhaber Gazetesi köşe yazarlığı yapan Şahin, evli ve dört çocuk babasıdır.

Bitlis: Cengiz Karakaya

1975 yılında Bitlis'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis'te tamamladı. Bitlis`te sivil toplum kuruluşu Best-Der'de yönetim kurulu üyeliği yapan Karakaya, 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR`ın Bitlis belediye başkan adayı oldu. Karakaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Diyarbakır: Zekeriya Yapıcıoğlu

1966 yılında Batman`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman`da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yapıcıoğlu,  Sosyal Sigortalar Kurumunda kurum avukatı olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Diyarbakır`da serbest avukatlığa başlayan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın ilk kuruluşunda teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcılığını yaptı. HÜDA PAR`ın 1. olağan kongresinde genel başkanlığa seçilen Yapıcıoğlu, halen bu görevini sürdürmektedir. Yapıcıoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Mardin: Mahmut Kılınç

1970 yılında Kızıltepe`de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe'de, lise öğrenimini Mardin`de tamamladı. Lisans eğitimine sosyoloji bölümünde devam eden Kılınç, Mardin`in Kızıltepe ilçesinde 7 yıl boyunca resmi imamlık yaptı. Kapatılan Mustazaf-Der'in Kızıltepe başkan yardımcılığı görevinde bulundu. HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı kurucu üyesi olan Kılınç, halen başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir. Özel radyo ve televizyonlarda programcılık, Doğruhaber Gazetesi`nde yazarlık yapan Kılınç, İslam tarihi ile Kürt dili ve edebiyatı alanlarında araştırmalar yapmaktadır. 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR`ın Mardin belediye başkan adayı olan Kılınç, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Şanlıurfa: Mehmet Yavuz

1974 yılında Adıyaman`ın Kâhta ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kâhta`da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Yavuz,  Kahramanmaraş ve Adıyaman`da değişik okullarda Türkçe ve edebiyat öğretmenliği görevlerinde bulundu. Özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik ve idarecilik yapan Yavuz, iki yıla yakın özel bir televizyon kanalında programcılık yapmıştır. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Yavuz, halen HÜDA PAR`ın genel sekreterliği ve parti sözcülüğü görevini yürütmektedir. Yavuz, evli ve dört çocuk babasıdır.

Şırnak: Şehzade Demir  

1974 yılında Mardin İdil`in Çığır köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nusaybin`de tamamladı. Çeşitli İslami sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olan Demir, Doğruhaber Gazetesi, İnzar ve Müjde gibi ilim ve kültür dergilerine araştırma ve köşe yazıları yazdı. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Demir, halen HÜDA PAR`ın genel idare kurulu üyesi olup, evli ve dört çocuk babasıdır.

Van: Mehmet Mehdi Oğuz

1973 yılında Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van`da tamamlayan Oğuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. 1998 yılında Hâkimlik Sınavı`nı kazanan ve Hâkimlik stajına başlayan Oğuz, 2000 yılında 28 Şubat uygulamaları kapsamında görevden alındı. Kapatılan Mustazaf-Der`in Van şube başkanlığı ve genel merkez yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Oğuz, halen HÜDA PAR`ın sosyal işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR`ın Van büyükşehir belediye başkan adayı olan Oğuz, evli ve üç çocuk babasıdır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir