• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Mardin`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost-Der (Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Mardin`de Karayolları Parkı Miting alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber sevdalısı Mardinlilerin tekbir ve salavatlar eşliğinde iştirak ettiği etkinlik saat: 13.30'da Abdurrahim Özgün'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

“Hz. Muhammed`in nuru kâinatın hem özü hem de mayasıdır”

Sık sık tekbirler getirilerek salavatların okunduğu etkinlikte konuşan Dost Der Genel Başkanı Molla Fesih Memiş açılış konuşması yaparak Peygamberin insanlık tarihi boyunca bütün milletler ve devirleri için bir hidayet kaynağı olduğunu söyledi. ‘Eşsiz Önder Hazreti Muhammed`in kutlu doğum etkinliği için burada toplandıklarını hatırlatan Memiş, “Hz. Peygamber, insanlık tarihi boyunca bütün milletler ve devirleri için bir hidayet kaynağıdır. Bu hidayet rehberi Hz. Muhammet tanıyıp yolundan gidenlere onun hidayetiyle kurtulanlara ne mutlu. Onu tanımayanlara onun hidayetiyle kurtulamayanlara da yazıklar olsun. Hz. Muhammed`in nuru kâinatın hem özü hem de mayasıdır. İnsanlığın ulaştığı en yüce değerler onun eseridir. Sosyal adaleti özgürlük hoşgörü barış ve kardeşlik gibi olguların mimarı odur. Bugün İslam âleminin ve hatta bütün insanlığın içinde bulunduğu acı durumu gördüğümüz de onun âlemlere rahmet olarak gönderildiğini daha iyi anlıyor ve daha iyi kavrıyoruz.” dedi.

“Eşsiz önderi okumalı, anlamalı, tanımalı ve tanıtmalıyız”

Memiş, insanlar arasındaki kin ve nefretin, sevgi ve merhamete dönüşmesi gerektiğini vurguladı. Bugün İslam coğrafyasının dört bir yanından feryadı figanların yükseldiğini dile getiren Memiş, “Acı kan ve gözyaşı savaşlar muhaceratlar… İşte yanı başımızda Suriye`de, Irak`ta, Filistin`de, Yemen`de, Mısır`da, Afganistan`da, Nijerya`da ve şuan isimlerini sıralamayacağım, hatırlamayacağım ve bilemeyeceğim nice yerlerde figan ve feryatlar yükseliyor.  Değerli peygamber âşıkları kendimize gelip bu zilleti üzerimizden atmak istiyorsak, aramızda ki kin ve nefreti sevgi ve merhamete dönüştürmek istiyorsak, cehaletin zulmün karanlığından ilmin ve adaletim aydınlığına çıkmak istiyorsak, kızlarımızı hayasızlığın edepsizliğin çukurundan ve gençlerimizi ahlaksızlığın bataklığından kurtarmak istiyorsak alemlere rahmet olarak gönderilen eşsiz önder hazreti Muhammed Mustafa`yı okumalı, anlamalı, tanımalı ve tanıtmalıyız. Bize emanet olarak bıraktığı Kur`an-ı Kerim`i ve Kuran`ın hayata geçirilmiş olan Sünnet-i Seniyye`sini yaşamalıyız. Bu acıdan bakıldığında kutlu doğum etkinlikleri vesilesiyle Hz. Muhammed Efendimizi tanımak ve tanıtmanın ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu anlaşılır.” diye konuştu.

Mevlit okundu, ilahiler seslendirildi

Açılış konuşmasının ardından platforma çıkan M. Sıddık Aydın, Abdullah Tekdal ve Yılmaz Budak Mevlid-i Şerif okudu. Mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat ilahiler seslendirdi. Seslendirilen ilahilere katılımcıların da ellerindeki tevhit bayraklarını sallayarak ne nakaratları tekrarlayarak büyük bir coşkuyla eşlik ettikleri görüldü.

“Saadet toplumunun oluşması için gayret etmeliyiz”

Seslendirilen ilahilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan Molla Celal Bozdaş, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlatarak ashabın çektiği sıkıntılara dikkat çekti. Bugünün Yasirlerine, Ammarlarına, Bilallerine, Sümeyyelerine, Haticelerine, Aişe ve Fatımalarına seslenen Bozdaş şunları söyledi; “Sizler de bedelleri göze alarak bu toplumu cehaletten saadet toplumuna getirmek için gayret etmelisiniz. Ki Allah`ın yardımı sizinle olsun. Sizde yarın mahşerde onlarla karşılaştığınızda ‘Ey bizden öncekiler; bize bıraktığınız mirasınıza sahip çıktık. Bizler sizin yolunuzu sürdürdük. Bizler de sizin gibi bedel ödedik. Elhamdülillah bu dedelin karşılığı olarak Allah bizleri sizlerle yan yana getirdi.` diyebilelim.”      

Sümeyra ve Rümeysa kardeşler şiir okudu

Molla Celal Bozdaş`ın yaptığı konuşmanın ardından bu kez platforma Kızıltepe Kız İlahi Grubu çıktı. Sümeyra ve Rümeysa kardeşler ise şiir okudular.

Salavat ve hatimlerin sayısı açıklandı

Programda ayrıca Cemre FM'in destekleriyle düzenlenen salavat kampanyası çerçevesinde; 4 milyon 100 bin salavat, 934 Yasin-i Şerif, 61 hatim, 4 bin 100 ihlas ve 435 bin kileme-i tevhit okunduğu açıklandı.

Tekrar ilahilerin seslendirildiği Kutlu Doğum etkinliği okunan dua ile sona erdi.

(M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir