• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
GAÜN'de öğrencilere madde bağımlılığı anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen, Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şubesi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün destekleriyle Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde bağımlılığı ve uyuşturucunun zararlarını konu alan bir konferans verildi.

Öğrencilere uyuşturucu madde bağımlılığı ve uyuşturucunun zararları konusunda bilgi vererek uyarılarda bulunan GAÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, bağımlılıkta ilk hedefin çocuklar ve gençler olduğuna dikkat çekti.

Üniversite öğrencilerinin bağımlılık konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Tamer, öğrencileri bağımlılık konusunda bilgilendirdi.

Öğrencileri stand açma gibi saha faaliyetlerine yönlendirmeye çalışacaklarını belirten Tamer, “Böylelikle toplumun gözü önünde üniversite öğrencileri aracılığıyla bağımlılığa karşı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu konuda üniversite öğrencilerine önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Tamer, “İlerleyen dönemlerde Gaziantep Üniversitesi’nde Yeşilay Kulübü’nün de kurulmasıyla çok daha iyi çalışmalar yapacağız. Bağımlılıkta ilk hedef çocuklar ve gençlerdir.” dedi.

Uyuşturucu madde kullanmanın zararları hakkında bilgi veren kaçakçılık şube müdürlüğü polis memuru Murat Demir ise yaptıkları anketlerde bağımlıların tamamına yakının uyuşturucu maddenin zararını bilmediğini, uyuşturucu kullanımının bir defa denemek veya merak ile başlandığını dile getirdi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir