• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Batman`da Kutlu Doğum Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Şefkat Eli Derneği Gençlik Kolları tarafından dernek binasında, “Hz. Peygamber'in Eşsiz Örnekliği” konulu seminer düzenlendi. Araştırmacı Yazar Muhammet Şerif Durmaz`ın konuşmacı olarak katıldığı programa, dernek üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Sunumunu, dernek gönüllüsü Abdurrezzak Çelik'in yaptığı etkinlik, Ömer Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şefkat Eli Derneği sanatçıları ezgi ve ilahiler seslendirdiler. Seminer, miniklerinden birer hadis ve ayet okunmasıyla devam etti. Daha sonra Araştırmacı-Yazar Muhammet Şerif Durmaz, “Hz. Peygamber`in Eşsiz Örnekliği” konulu seminer verdi.

“Hz. Muhammed'in şeriatı kıyamete kadar devam edecektir”

Kutlu doğum ayında olunması sebebiyle bu ayda işlenecek en güzel konunun Peygamber Efendimizin eşsiz örnekliği olduğunu belirten Durmaz, “Bizler dünyaya başıboş gönderilmedik. Bazı görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere gönderildik. Dünya hayatında imtihana tabi tutulacağız. Bu imtihan sürecinde zorluklarla, sıkıntılarla ve problemlerle karşılaşacağız. Bu problemlerle karşı karşıya kaldığımızda, doğruyu bulmamız, hakkı ve hakikati anlayabilmemiz için bizim bir rehbere, bir öndere ihtiyacımız olacaktır. Ki zaten tarih boyunca insanoğlu her daim bir rehbere, yol göstericiye ve bir öndere ihtiyaç duymuştur. Bu yol göstericiler ve rehberler kimlerdir? Bu rehberler, tevhit önderlerimiz olan peygamberlerdir. Peygamberler, insanları batıldan hakka, kötülüklerden iyiliğe, karanlıklardan aydınlığa çıkartmışlardır. Peygamberlerde bulunması gereken bazı özellikler vardır. Peygamber efendimizin de diğer peygamberlere göre daha farklı özellikleri vardır. Peygamber efendimiz insanlara ve cinlere gönderilmiştir, son peygamberdir ve ondan sonra başka bir peygamber gelmeyecektir. Peygamber Efendimiz tüm âleme rahmet olarak gönderilmiş ve şeriatı da kıyamete kadar devam edecektir.” dedi.

“Kuran ve sünnetten hiçbir zaman ayrılmamalıyız”

Peygamber efendimizin eşsiz örnekliğinin nasıl olduğunu anlatan Durmaz, seminerine şöyle devam etti:

“Peygamber Efendimizi sıradan biri değildi, âlemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamberdi. O aynı zamanda bir aile reisi, bir eğitici, bir komutan, bir idareci, insanlara yön veren ve yol gösteren bir rehberdi. Bir yazar O`nun örnekliğini eğer ki kaleme aldıklarında uygulamazsa, onun yazdıklarında her hangi bir ruh olmaz. Bir komutan O`nun savaşlardaki taktiklerini örnek almazsa, hiçbir şekilde başarı elde etmez. Bir eğitici eğer ki gönlümüzün sultanı Hz. Muhammed'in (sav) hayatından bir şeyler almamışsa, öğrencilerine vereceği ve öğreteceği hiçbir şey olmaz. Bu örnekleri zikrettikten sonra, biraz da kendi durumumuzu düşünmemiz gerekiyor. Allah'ı Rab, Hz. Muhammed (sav) mi de son peygamber kabul eden biz Müslümanlar olarak, yani bu günümüzün Peygamber Sevdalıları olarak, bizler Efendimizi ne kadar tanıyoruz ve onun yaptıklarını ne derece yapıyoruz. Peygamber Efendimizin bizlere bıraktığı emanetlere ne kadar sahip çıkabiliyoruz. Hani biz ümmetine demişti ya; ‘Ben size iki emanet bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz zaman hiçbir şekilde yanlışa sapmazsınız.` Bu emanetler birincisi Kur'an-ı Kerim, ikincisi Peygamber Efendimizin sünnetidir. Dolaysıyla, bataklıkta çırpınanlara elimizi uzatıp yardım eden, insanlığa Allah`ı ve Peygamberi tanımaları adına yol göstermeye çalışan Peygamber âşıkları olarak, Peygamberin bizlere bıraktığı emanetlere mutlak surette sahip çıkmalı ve hiçbir zaman Kuran ve sünnetten ayrılmamalıyız.”

Hadis-i şerif ve ayetler ışığında birçok örnek veren Araştırmacı-Yazar Durmaz`ın semineri ilgi ile dinlendi.

Program, Şefkat Eli Derneği sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle devam etti ve yapılan ikramla sona erdi.

 (M. Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir