• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Antalya`nın Kumluca ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Antalya Koordinatörlüğü tarafından Kumluca`da “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kumluca Arena`da bu yıl ilki gerçekleştirilen programa yoğun bir katılım olduğu gözlemlendi. Program Osman Küçükaydın`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine binaen Antalya Umut-Der Başkanı Rıfat Karadaş bir konuşma yaptı.

Karadaş, “İnsanlar Peygamberlerin yeryüzüne gönderilişi ile mesul olmuşlardır. Çünkü Allah-u Teâlâ Kur`an-ı Kerim`de ‘Kendilerine Peygamber göndermediğimiz herhangi bir topluluğu sorguya çekmeyiz` buyurmaktadır. Peygamberlerin gelişinden sonra biz Allah nezdinde sorumlu ve mesul olmuş oluyoruz. Bu yüzden peygamberler bize mallarımızdan, canlarımızdan ve çocuklarımızdan daha önemlidir. Çünkü kurtuluş yolu bundan geçiyor. Bir gün Hz Peygamber, Hz Ömer`in elini tutarak ‘beni ne kadar seviyorsun Ya Ömer` dedi. Hz Ömer`de ‘nefsim hariç seni her şeyden çok seviyorum Ya Resullah` dedi. Bunun üzerine Hz Peygamber elini bırakarak ‘olmadı Ya Ömer, olmadı. Vallahi beni her şeyden çok sevmedikçe gerçek manada iman etmiş olmazsın` dedi. Bunun üzerine Hz Ömer, ‘vallahi seni her şeyden çok seviyorum Ya Resullah` dedi. İşte bizim de kurtuluşa ermemiz, Hz Ömer gibi Allah`ın Peygamberi olan Eşsiz Önder Hz Muhammed`i her şeyden çok sevmemizden geçiyor.” dedi.

Programda, Antalya Umut İlahi Grubu`nun okuduğu ilahi ve ezgilerle coşku dolu anlar yaşarken küçük kız çocuğunun okuduğu kırk yaşındasın şiirinde ise duygu dolu anlar yaşandı. Program Osman Küçükaydın Hoca`nın okuduğu dua ile son buldu.

 (Necmi Durmazer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir