• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Yemen`de halk iç savaş korkusuyla gıda stokluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan'ın öncülüğünde başlatılan hava saldırıları ve ülke genelinde devam eden çatışmalar, ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği korkusuna yol açtı.

Yemenliler, yaşanan gelişmeleri endişeyle izlerken, birçok kentte gıda ve benzin stoklanmaya başlandı. Yemen'in orta kesimindeki İbb kentinde de halk, hava harekatının ardından kara operasyonuna başlanabileceği ihtimali ve farklı silahlı gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle gelecek için bazı önlemler almaya başladı.

Başkent Sana, Taiz, İbb, Hudeyde ve Aden gibi büyük kentlerde dün başlayan akaryakıt sıkıntısı nedeniyle petrol istasyonları önünde uzun araç kuyrukları oluştu. Aynı şekilde gıda toptancıları ve marketlerin önünde de yoğunluk gözleniyor.

İbb halkı, gıda toptancılarının getirttiği un, kuru gıda, şeker, makarna gibi temel gıda maddeleri için sıraya girdi. Bazı tüccarlar, büyük kamyon ve tırlarla gıda getirirken, maddi durumu iyi olanlar ''iki katı'' fiyatına da olsa ihtiyaçlarını karşılayabilmek için izdiham oluşturdu.

Fiyatlar artıyor, hayat zorlaşıyor

Ülkedeki savaş ortamı ekonomiden toplumsal hayata kadar birçok alanı etkilerken, alım gücü zaten düşük olan Yemenliler, şimdi de ''karaborsa'' ve artan hayat pahalılığı ile yüzleşiyor.

Temel gıda maddeleri, sebze ve meyve fiyatlarındaki büyük artış, halkı olumsuz etkiliyor. Öte yandan petrol üretim ve nakliyatının ülke genelindeki çatışmalar nedeniyle kesintiye uğramasının, özellikle büyük şehirlerde gıda ve akaryakıt krizinden elektrik kesintilerine kadar birçok sorunu beraberinde getireceği tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir