• DOLAR 32.482
  • EURO 34.547
  • ALTIN 2472.605
  • ...
Hastane var doktor yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmaniye’nin 25 bin nüfuslu Bahçe ilçesinde bulunan Devlet Hastanesinde göz doktoru olmaması ve iddiaya göre göz hastalıkları bölümündeki malzemelerinin de Osmaniye merkeze gönderilmesi, halka büyük mağduriyet yaşatıyor.

Bahçeliler ilçe halkı olarak mağdur edildiklerini ve yetkililerin bir an önce sıkıntılarını gidermesi gerektiğini dile getirdi.

Bahçe Devlet Hastanesi’nin Osmaniye Devlet Hastanesine bağlı ek hizmet binası olduğunu söyleyen Hakan Gül, “Hastanemize hafta da bir gün olmak üzere gönderilen göz hekimi, Mart 2015 itibariyle bir ay boyunca gönderilmedi. Göz polikliniğindeki cihazların kaldırılmasıyla tekrar göz hekiminin gelmeyeceği kanısındayım.” dedi.

İlçede ikamet ettiğini ve gözündeki rahatsızlıktan dolayı sürekli tedavi görmesi gerektiğini dile getiren Gül, diğer ilçe sakinlerinin de kendisi gibi mağdur edildiğini belirterek yetkililerden sorunlarının giderilmesini istedi.

Bahçe ilçesinde sağlık alanında birçok sıkıntılarının olduğunu, özelliklede göz hastalıkları ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Sabri Yetiş ise “Göz hastalıkları dolayısıyla sürekli Osmaniye merkeze gitmek zorunda kalıyoruz. Maddi olarak imkânlarımız el vermediği için Osmaniye de bulunan hastanelere gidip gelmelerde çok sıkıntı çekiyoruz. Bu sıkıntılarımızın çabucak giderilmesi için yetkililerden yardım istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha önce defalarca yetkililere başvurduklarını ama bir sonuç alamadıklarını söyleyen İlyas Demir de şikâyetlerini şöyle ifade etti: “Kırsal kesim olduğumuz için köylerden de hastanemize gidenler oluyor. En büyük sıkıntımız bu hastalarımızın Osmaniye Merkeze taşınması ve haftada bir gün dahi olan hakkımızın elimizden alınmasıdır. Biz bununla ilgili bütün şikâyetlerimizi dile getirdik. Başbakanlık sitesine yazdık, Sağlık Bakanlığı hattına gerekli taleplerde bulunduk. Ama bir şekilde halen sıkıntımız giderilmedi. Haftada bir gün dahi olsa biz göz doktorumuzu ilçemizde istiyoruz. Bununla ilgili gerekli taleplerimizin gerekli mercilere iletilmesini istiyoruz. Çok mağduruz, çok sıkıntılıyız. Bizim gibi yüzlerce insan aynı sıkıntıyı yaşıyor.”

Bahçe’de sağlık hizmetlerinin yetersiz olunduğunu belirten Mehmet Emin Varış, “Göz hekiminin Mart ayı boyunca gönderilmedi. Gerekli mercilere bu sıkıntıyı ilettik. Fakat alınan cevaplar tatmin edici bulunmadı. Verilen cevapların da bir oyalama olduğu fark ettik. Bahçe’de ikamet edenler sadece göz hastalığında değil diğer sorunlarda da Osmaniye’ye gitmek zorunda kalıyor. Başta göz olmak üzere bu sorunlarının bir an önce giderilmesini talep ediyorum.” dedi.

Osmaniye Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Cuma Korkmaz beyle yaptığımız telefon görüşmesinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.          

“Bahçe ek hizmet binası Osmaniye Devlet Hastanesine bağlı hastanelerden biridir” diyen Korkmaz,     Planlamada Bahçe ek hizmet binası ayakta poliklinik hizmetlerinin verildiği ve fizik tedavi olarak planlanan bir hastanedir. Acil vakalar için acil hizmeti veren bir yerdir. Bu üç hastane içerisinde 6 tane göz doktorumuz var. Göz doktorlarından biri veya ikisi her gün ameliyata gidiyor. 2 tanesini kadın doğum, çocuk ek binaya gönderiyoruz. Diğer 2 hekimimizde Osmaniye Devlet Hastanesinde poliklinik hizmeti sunuyor.” dedi.

Hekim ihtiyacımız var. Bahçe ek hizmet binasında ameliyat yapılma imkânı; sosyal koşullar, malzeme ve personel olarak yetersiz. Ameliyathane ameliyat için müsait değil. Diğer doktor da ameliyat yapamaz. Bir göz doktorunun ameliyat cihazı 300- 400 bin TL’dir. Hastane ameliyat yapmaya kapalı bir yer. İçinde acil ameliyat bile yapılamaz. Hastanenin işlevi yeterli değil. Göz doktoru ve farklı branşlarda doktor sayımızda sıkıntı var. Bununla ilgili şu aşamada yapılacak bir şey yok ve elimizdeki imkânlar da bu kadarla sınırlı. (Abdulkadir Alakuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir