• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
"Liva-ı hamd sancağının altında toplananlar ancak kurtulacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da Kutlu Doğum heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Şanlıurfa`nın Karaköprü İlçesine bağlı Kırkpınar köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe köy halkı tarafından büyük ilgi gösterildi. Ömer Aslan Hocanın okuduğu Kuran`ı kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Sinan Zarar, Cumali Taba ve Ramazan İdem`in okuduğu mevlidi şerif ve ilahilerle devam etti.

Ayrıca küçüklerin yer aldığı Peygamber Sevdalıları Kız ilahi grubunun okuduğu ilahiler ve Sudenaz Şahin isimli 4 yaşındaki küçük peygamber sevdalısının seslendirdiği ‘Ben de yetim bir kızım` ilahisi etkinliğe renk kattı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Müfit Yaray Hz. Muhammed (s.a.v.)`in önderliği ile ilgili bir konuşma yaptı.

“O gün, kim kimi önder kabul etmişse, o önderin bayrağı altında toplanacak.”

Hz. Muhammed (s.a.v.)`i kendisine önder olarak kabul edenlerin kurtuluşa ereceğini söyleyen Yaray, onun yolundan gidenlerin ahiretteki durumuna dikkat çekti. Yaray, “Hz. Muhammed (s.a.v.) bizim resulümüz, bizim rehberimiz, yol gösterenimizdir. Kim onun yoluna sarılırsa kurtulur, kim ki onu unutursa mahvolur. Kuranı Kerim`de Rabbul Âlemin; ‘Kıyamet günü öyle bir gündür ki, her insanı o gün imanıyla beraber, önderiyle beraber, lideriyle beraber haşır edeceğiz` buyuruyor. Kıyamet öyle bir gündür ki, dünyadaki liderler, önderlerin her birisi ellerinde bir bayrak olmak üzere mahşer meydanında toplanırlar. Ve o gün, şuanda dünyada kim kimin arkasından gitmişse, kimi kim önder kabul etmişse, kim kendine kimi lider kabul etmişse o liderin bayrağı altında toplanacak.”  dedi.

 “Liva-ı hamd sancağının altında toplananlar kurtulacaktır”

Ahiret gününde Hz. Muhammed`in (sav) taşıyacağı liva-ı hamd sancağının altında toplananların kurtulacağını ifade eden Yaray, “Orada Hz. Muhammed`in (s.a.v.) elinde ‘liva-i hamd` sancağı olacaktır. O sancağın altında kimler toplanacak? Onu kendisine lider ve önder kabul eden, onun yolunu takip eden, onun ahlakıyla ahlaklanan, onun emirlerini baş ve göz üstüne deyip canı gönülden kabul edenler o gün Muhammed Mustafa`nın liva-ı hamd sancağı altında toplanacak. Ama o gün başka önderler ve liderlerde orada olacak. İnsanı dünyada helak eden, ahirette insanı rezil rüsva eden, peşlerine düşen ve cehenneme sürükleyen liderler. Yazıklar olsun, bu dünyada Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘in dışında liderler önderler edinip arkasına düşenlere.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, yapılan konuşmanın ardından ilahilerle devam etti. Platforma üye Köy Der üyesi İsmail Karadal tarafından yapılan dua ile son bulurken köy halkına Özlem Ajans`ın hazırladığı 2015 Kutlu Doğum CD`si dağıtımı sonrasında. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir