• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Yetim-Der Mart ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yetim ve öksüzleri olan ailelere yaptığı yardımlar ile dikkatleri üzerine çeken Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Mart ayı faaliyet raporunu kamuoyuna açıklayarak, faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Basın açıklamasını yapan Yetim Der Başkanı Fikri Karavil, yaptıkları yardımların özellikle yetim ve öksüz gibi Müslümanların çok daha hassas davranması gerektiği kişilere yapılıyor olmasının kendileri için büyük bir ehemmiyet taşıdığını, bu konuda imkân sahibi tüm Müslümanlara da daha hassas davranmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

Bildikleri, tanıdıkları ve ya çevrelerinden duydukları bir yetimin varlığından haberdar olan kim varsa kendilerine bu durumu mutlaka bildirmelerini talep eden Karavil, böyle bir durumda kendilerinin haberdar edilmesinin kendileri için büyük bir önem arz ettiğini, kendileri hakkında bilgi sahibi oldukları bu tür aileleri tespit ederek her türlü imkanlarını bu hususta seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.

Son olarak başlattıkları “Bir yetime sende sponsor ol” kampanyası hakkında da bilgilendirmede bulunan Karavil, kampanya kapsamında Mart ayında kendilerine ulaşan 116 Hayırseverin yardımlarını yetimlere ulaştırdıklarını,  yetimlere toplamda 8 bin 120 lira TL nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

Mart ayı içerisinde yaptıkları yardımları maddeler halinde açıklayan Karavil;

“5 öğrenciye 100`er TL vererek toplam da 500 TL dağıttık.

Bir yetimi sende okut kampanyasındaki yetimlere yardımlar ulaştırdık.

Hafız olarak öğrenimine devam eden yetimlerden 13 kişiye kişi başı 70 TL verdik.

Bunun dışında 10 aileye 500 TL`lik gıda yardımında bulunduk.

‘Bir yetimi sende doyur` kampanyası çerçevesinde fakirlere 98 kilo kırmızı et 2 bin 352 TL`lik yardım da bulunduk.

15 kardeşimize giyim ve ayakkabı yardımında bulunduk.

‘Bir yetimi sende evlendir` kampanyası çerçevesinde 2 çifte buzdolabı, çamaşır, fırın, halı, sehpa, ketle, ütü masası, Üçlü tencere, Çamaşır kurutmalığı ve saç kurutma makinesi verdik.

Evliliğe teşvik amacıyla çeyiz hediyelerinde bulunduk.

70 yetim çocuğa oyuncak yardımında bulunduk.

2 kardeşimize bisiklet hediye ettik. İstanbul`daki programda bize bisiklet veren hayırseverlerin yardımlarını da dağıttık.

Toplamda Mart ayı genelinde 20 bin 802 TL yetim kardeşimize yardımda bulunduk.” bilgilerini maddeler halinde sıralayarak mart ayı çalışmalarını açıkladı.

“Nisan ayında yardımları artıracağız”

Kendilerinin bu yardımları daha ileri bir noktaya taşıma imkanı verdikleri ve bu konuda kendilerine yardımcı olan herkesi hayırla andıklarını ve kendilerine teşekkür ettiklerini belirten Karavil, sözlerini şöyle tamamladı:

“Allah hayırsever kardeşlerimizin hayırlarını kabul etsin. ‘Bir yetime sponsor ol` kampanyasında Mart ayında 116 yetime ulaştık. Nisan ayında da 250 yetime 70`şer TL yardım vermeye devam edeceğiz. Allah sponsor kardeşlerimizden razı olsun ve sayılarını artırsın. Onların sayısı artınca bizim de yetimlere ulaşma imkânımız artacaktır.” (Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir