• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Küçük adamlar, büyük hesaplar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya - Doğruhaber/Haber Yorum

DGP kurucusu ve Genel Başkanı İdris Bal, partisinden istifa etti.

Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen İdris Bal, Ak Parti milletvekili iken Hükümet ile Gülen grubu arasında gerilim tırmanınca tarafını belirlemiş ve hakkında ihraç istemi söz konusu olunca istifa etmişti.

Gazetenin tirajına, bürokrasideki güce ve devasa ekonomik güce bakılarak siyasi arenaya girilmesine karar verildi. Birileri İdris Bal`dan parti kurmasını istedi, o da kurdu.

Ama siyasi arenada “kazın ayağı” öyle göründüğü gibi değildi.

Gülen grubu, hükümetin devletle beraber topyekûn bir savaş kararı aldığını fark edince “meydan savaşı”nın toplu imha ile sonuçlanacağını fark edip siyasi anlamda bir tür “gerilla savaşı”na yöneldi.

Yani farklı partiler içine yerleşerek vur-kaç taktikleriyle, bürokrasideki gücüne güvenerek, sistemi halkı rahatsız edecek şekilde kullanarak hükümeti yıpratmayı düşündü.

Bunun için elinden ne gelirse yaptı.

Yerel seçimlerde CHP, MHP ve hatta HDP`yi destekledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yoğun bir İhsanoğlu propagandası yaptı.

Medya yazılı ve görsel alanda da, sosyal alanda da sonuna kadar kullanıldı.

Erdoğan muhalifleri ilk defa bu kadar çok ekranlara çıkabildiler.

Kaset ile genel başkanını kaybeden CHP, kasetlerle yönetimin büyük kısmını kaybeden MHP ve hatta neredeyse fiili bir savaş yürüttükleri HDP, geçmişi tümüyle unutup “cemaat”e operasyon yapan hükümete karşı çıktılar.

Pkk aleyhine çekilen dizilerdeki konsept tümüyle değişmiş, asıl düşman İran ve Daiş olmuştu.

Daha da ileri gittiler.

Mesela şu örnek:

“STV spikeri Yıldırım`ın RT ettiği twitte, ‘`DHKP-C savaşçıları Berkin Elvan`ın hesabını sormak için şu anda Çağlayan Adliyesi`nde, eylemde``.

Dizilerinde polis ve savcılara övgüler yağdıran bir yapı bu noktaya kadar gelmişti.

İşte bu ortamda kendisine parti kurdurulan İdris Bal, tek başına bırakıldığını, verilen vaatlerin yerine getirilmediğini fark etti.

“Ben oynamıyorum” deyip çıktı işin içinde; ama bu arada kullanıldığını da itiraf etti.

Bakın neler söyledi:

“Ben bu mağdur kesimi savunmanın dışında ne zarar verdim STV ve Bugün grubuna? STV ve Bugün`de 1.5 aydır yer alamıyoruz, sansür var. Gazetelerde de aynı şekilde. Bir iki küçük istisna var, o da yazılı değil, internet kısmında. Demek ki mağdur olanlar bile ilkeli olamıyor. Ben STV grubunu, Bugün grubunu ilkeli olmaya davet ediyorum. Bu İdris Bal size ne yaptı? Her mağduriyette yanınızda yer almadı mı? Bu şu demek; İdris bal biz sizi bitireceğiz, biz sizi yalnızlaştıracağız, yalnızlığınız içinde boğacağız. İdris Bal ve partisine en azından bir HDP vekiline verdiğiniz değerin yarısını vermeliydiniz, bir HDP vekilinin döndürüp döndürüp açıklamasını yayınlarken İdris Bal`a sansür koydunuz. Ne zaman? Tam da seçimlere gireceğimiz bir dönemde.”

Polisten aldığı bilgiler ışığında hazırladığı raporlar ile bilinen İdris Bal, oynanan büyük oyunun figüranlarından olduğunu bile daha anlayamamış.

Bu haberler de ilginizi çekebilir