• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
"Avukatlar arasında da çürük elmalar çıkacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Barosu, “5 Nisan Avukatlar Günü” münasebetiyle özel bir otelde resepsiyon düzenledi. Yargı mensuplarının ve avukatların katıldığı törene; Vali Azmi Çelik, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Murat İlhan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Baro Başkanı Ahmet Sevim, bazı STK temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı.

Resepsiyon`da 5 Nisan Avukatlar günü olması sebebiyle tüm Batmanlı Avukatların gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Baro Başkanı Ahmet Sevim, 31 Mart günü Çağlayan Adliyesinde bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz`ın olayını kınadı.

“Güvenlik özgürlük dengesi daha çok özgürlük ile sağlanabilecektir”

“İç Güvenlik Yasası” olarak nitelenen düzenlemeye ilişkin görüşlerini dile getiren Sevim, “Suç ve suçlu ile mücadelede mevcut yasaları ağırlaştırmak, temel hak ve hürriyetlerin özüne dokunacaktır. İdari pratiklerin yargısal denetimden çıkaran ve adeta kolluğu adli görevlerinde mülki amire bağlayan düzenlemenin hem erkler ayrığına hem de toplum ihtiyaçlarına ters düştüğünü belirtmek isterim. Güvenlik özgürlük dengesi ülkemiz için daha çok özgürlük ile sağlanabilecektir.” dedi.

“DGM eliyle verilen tüm kararlarda yeniden yargılamanın yolu açılmalıdır”

7 Haziran Genel Seçimlerinden hemen sonra Kürt sorunun kalıcı şekilde çözümü için demokratik ve çoğulcu yeni bir anayasa çalışmalarına hemen başlanılması gerektiğini söyleyen Sevim, şunları kaydetti: “DGM, Özel Yetkili Mahkemeler eliyle verilen tüm kararlarda yeniden yargılamanın yolu açılmalıdır. Artık bir ayıba dönüşen hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliyesi ilgili idari ve yasal adımlar atılmalıdır.Sorunların şiddet yoluyla çözülemeyeceği ve bu nedenle sivil siyasetin önerildiği bir dönemde seçim barajı ve siyasi partilerin örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir.”

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Murat İlhan`ın selamlama konuşmasının ardından konuşmak için kürsüye gelen Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten,saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz`a Allah`tan rahmet ailesine başsağlığı diledi.

“Tüm avukatlar camiasını suçlamayı düşünmedik, düşünmüyoruz”

Tüten, “Hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, benim 15 yıllık arkadaşımdı. 1998 yılından beri tanıdığımı adam gibi bir adam olan, hiçbir zaman eğilip bükülmeyen, işini layıkıyla yapmaya çalışan bir arkadaşımızdı. İnşallah bu tür terör saldırısının olmamasını diliyoruz. Avukatları hep meslektaşlarım olarak gördüm. Özellikle son olayda avukat arkadaşlarımızın adının kullanılmasına bizde hakim ve savcılar olarak çokta doğru bulmuyoruz. Çünkü her meslekte olduğu gibi avukatlar arasında da çürük elmalar çıkacaktır. Ancak böyle bir olay nedeniyle tüm avukatlar camiasını suçlamak ve onları suçlu ilan etmek hiçbir zaman düşünmedik ve düşünmüyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Vali Azmi Çelik ise, avukatlar gününü kutlayarak, saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz`a Allah`tan rahmet diledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir