• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Hasankeyf`i Vermemek İçin Yrüyecekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ilısu Barajının yapılmasına karşı olan ve kendilerine baraj karşıtları olarak isimlendiren bazı sivil toplum örgütleri Hasankeyf`i vermeyeceğiz" sloganıyla Ankara`ya yürüyecekler. Bugün saat 13.00`te Eğitim Sen binası önünde açıklama yapan Hasankeyf`i yaşatama girişimi üyesi Recep Kavuş, Hasankeyf`i yaşatma girişiminden ziyade bir baraj mağduru olarak bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Bu etkinliğin Türkiye`nin yedi ayrı yerinde düzenlendiğini dile getiren Kavuş, "14 Nisan`da Hasankeyf`te de yürüyüş yapılacağını ve bu yürüyüşün 40 gün devam edeceğini ifade etti. Ankara`da, yedi bölgeden gelenlerin bir araya gelmesiyle etkinliğin miting haline dönüşeceğini söyleyen Kavuş, sonuç alınıncaya kadar bu eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Hasankeyf`i vermeme adına yürüyecekler
Bölgedeki ve Türkiye`deki çevreciler ve baraj karşıtları ve mağdurları olarak bu yürüyüşe katıldıklarını söyleyen Kavuş, "10 Nisan`da Hasankeyf`te bu yürüyüşün startı alınacak. Yürüyüşümüzün temel sloganı "Hasankeyf`i Vermeyeceğiz" diyoruz. Bu yürüyüş herkesin yürüyüşüdür. Belli bir derneğin belli bir toplum örgütünün değil. Tümüyle Hasankeyfin kültürel mirasına, Dicle vadisinin endemik yapısının korunmasına yönelik çaba sarf eden tüm hareketlerin yürüyüşüdür." dedi.

Sivil İtaatsizlik baraj yapımına da yansıdı
Çok farklı kuruluşların bu yürüyüşe katılacağını söyleyen kavuş, "Doğa derneği, Hasankeyf`i Yaşatma Girişimi, yereldeki bütün çevreci ve sanatla uğraşan kurumlar bunun içerisinde var. Ancak bu yürüyüşün rengi kesinlikle bir toplum örgütünün rengiyle değil. Tümüyle kültürel mirasına, doğasına sahip çıkan bireylerin bir sivil itaatsizlik eylemidir." ifadelerini kullandı. Yapılan açıklama ardından esnafa, "büyük Anadolu yürüyüşü Mezopotamya kervanı" isimli broşürler dağıtılarak destek istendi.

M. Salih Özcan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir