• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Adıyaman Bölükyayla Beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Kâhta Çağrı-Der Bölükyayla beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Selman Güzel`in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe Mevlit ve Medine Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinlikte konuşan Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın, Allah'u Teala'nın insanların hidayeti ve kurtuluşu için tarih boyunca Peygamberler gönderdiğini belirterek, "Bu peygamberler Allah'u Teala`nın emirlerini kullarına sunmak için kulların yönlerini Allah`a çevirmek için vazife almışlardır. İşte bu Peygamberlerin en sonuncusu Hz. Muhammed 'dir (sav)" dedi.

Hz Muhammed'in gelmeden önce insanlığın içinde bulunduğu duruma değinen Aydın şöyle devam etti: “Resulullah'ın (sav) peygamberlik öncesine baktığımızda insanlar birbirilerini boğazlamakta yarışır hale gelmişlerdi. Babalar kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Faizciler ve tefeciler beyefendi olmuşlardı. Dünyanın her tarafı karanlıktaydı. Allah Resulü risaleti aldıktan sonra dünyanın çehresi değişmiştir. İnsanlığa merhamet olmuş, huzur getirmişti.”

Program Grup Çağrı'ın seslendirdikleri ilahilerden sonra Aydın Evren`in yaptığı dua ile sona erdi.   (Mehmet Eren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir