• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Bingöl'de Doğalgaz çalışmaları başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl, Muş ve Bitlis illerine hizmet verecek olan Doğalgaz Dağıtım Şirketi, Bingöl’e gelerek inceleme ve araştırma çalışmalarına başladı. Firma yetkilileri Başkan Barakazi ile protokol imzalanması için çalışma başlattı.

Firmanın çalışmalarına Mayıs ayının ilk haftasında başlayacağını belirten Başkan Barakazi, “Doğalgaz çağdaş medeniyetin gereklerinden bir tanesi. Şu anda musluklarımızı açtığımızda su akıyorsa elektrik düğmesine bastığımızda elektrik yanıyorsa doğalgazda da bu düzeye gelmiş olacağız. Doğalgazın gelmesiyle gerek hava kirliliğinin önlenmesi ve gerekse altyapı çalışmalarında büyük bir adım atmış olacağız. Bizler belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz.” dedi.

Firma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demircan ise, “Doğalgaz çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayıp, illerimize gaz vermeyi planlıyoruz. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

Türkiye'de 70 il ve 50'ye yakın büyük ilçede doğalgaz bulunduğunu ifade eden doğalgaz dağıtım şirketinin Genel Müdürü Abdurrahman Atabey, “Çok yakında bizim lisans kapsamında olan Bingöl, Muş ve Bitlis illeri ile Tatvan ve Güroymak ilçelerinde de doğalgaz kullanılıyor olacak. Fiili çalışmamız Nisan ayı sonu, Mayıs ayı başı itibari ile başlayacak. Aslında uzun zamandan beri organizasyon çalışmalarımızı yaptık. Taşeron seçimlerimiz tamamlandı. Alt taşeronlara iş vermiyoruz. Sözleşme protokolü buna göre düzenlendi. Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli iş yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde yüzde 10 ortaklığı söz konusudur. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında şehre ciddi katkı sağlanacak.” diye konuştu.

Yönetmelik gereği çalışma süresinin azami 5 yıl olduğunu ifade eden Atabey, “Bu sürede mücavir alan sınırları içerisindeki yerlerde çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir