• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bismil`de öğrenciler arasında satranç turnuvası düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil Kaymakamlığı tarafından  31 Mart -  3 Nisan tarihleri arasında düzenlenen satranç turnuvasına ilçede okullarından 84 öğrenci katıldı. Eleme maçları Yavuz Selim İlköğretim Okulunda yapılan turnuvanın yarı final ve final maçları kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Dereceye giren öğrencilerden birinci olana çeyrek altın, ikinci olan öğrenciye kol saati 3'üncü ve 4'üncü olan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Bismil ilçe Kaymakam Vehbi Bakır hediyelerin verilmesinden sonra yaptığı konuşmada tüm öğrencilere, kurs öğretmeni ve hakemlere ilçe milli eğitim müdürlüğü ve tüm okul müdürlüklerine teşekkür edere bu tarz turnuvalara daha fazla önem verileceğini söyledi.

Turnuvada Minik öğrencilerinden Havin Kahraman (TOKİ) birinci, Ali Serfiraz (Yukarı Salat) ikinci, Büşranur İpek (TOKİ) üçüncü ve Nurullah Tunç (Akbaş) dördüncü oldu.

Turnuvanın küçük öğrencilerden birinci Cengiz Koyucu (TOKİ), ikinci Yiğit Erzek (TOKİ), üçüncü Muhammed Aydın (Ulutürk), dördüncü ise Zeynep Tuncay (Eğitim şehitleri) oldu.

Turnuvanın yıldızlardan ise birinci Ramazan Aktay (TOKİ), ikincisi Furkan ince (Nil Koleji), üçüncüsü Osman Kalkan (Kurtuluş), dördüncüsü ise Nebi Çelik (Yukarı Haram) oldu.

En son olarak turnuvada gençlerden birinci Yasin Binen (Bismil Anadolu Lisesi), ikinci Kenan Oral (Tepe Lisesi), üçüncü Reşo Amed (Cahit Sıtkı Tarancı Lisesi), dördüncü ise Fatih Yıldırım (Anadolu İmam Hatip Lisesi) oldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir