• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Mardin Valisi Koçak, Nusaybin'de incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valiler kararnamesiyle Mardin’e atanan Vali Ömer Faruk Koçak, Nusaybin ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Ali Güldoğan ile birlikte Nusaybin’e gelen Vali Koçak, Hükümet Konağında Kaymakam Haluk Çakmak tarafından karşılandı.

Kurum amirleriyle toplantı yapan Vali Koçak, ilçe hakkında Kaymakam Çakmak’tan brifing aldı.

Daha sonra Nusaybin’in eski ve yeni sınır kapılarında incelemelerde bulunan Vali Koçak ve beraberinde heyet, hudut ve kapıları hakkında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ile Nusaybin Gümrük Müdürü Celal Çimpolat’tan bilgi aldı.

"20 yıl sonra ikinci defa Nusaybin'e geldim"
Ziyaretlerin bitiminde açıklama yapan Vali Koçak, 20 yıl aradan sonra ikinci kez Nusaybin’e geldiğini söyledi. Nusaybin’in olması gerektiği yerde olmadığını ifade eden Vali Koçak, “Nusaybin’in daha ileri yerlerde olması lazımdı” dedi.

Ticaretin önünde bir tarafta uluslararası hukukun konusu olan engeller olduğunu ifade eden Koçak bir tarafta da Suriye’nin getirdiği engeller olduğunu söyledi. Bu sorunların ortadan kalması ve sınırların dışındaki olayların stabilize edilmesi halinde Nusaybin’in ticaretinin üst sevilere yükseleceğini kaydeden Vali Koçak, “Bu da burada yaşayan vatandaşlarımıza refah olarak dönmüş olacak. Bu refah sosyal kalkınmayı da tetiklemiş olacak. İkisini beraber gerçekleştirdiğimizde bugün karşılaştığımız birçok problemin çok kısa sürede çözüldüğünü görmüş olacağız. Ben 20 yıl aradan sonra Nusaybin’e geldiğimde bu düşünceleri taşıyorum. İnşallah her gelişimizde Nusaybin biraz daha gelişmişi olacak.” şeklinde konuştu.

"Nusaybin sınır kapısını hem Suriye hem Irak'a açılan kapı olarak görüyoruz"
Vali Koçak bir soru üzerine Nusaybin’e yeni yapılan sınır kapısını Suriye ve Irak’a açılan bir kapı olarak gördüklerini söyledi. Nusaybin’e yapılan yeni sınır kapısının çok ciddi bir yatırım olduğunu ifade eden Koçak şöyle konuştu:

“Hem Suriye hem de ülkemizin menfaatine olacak bir yatırım yapılmış, çok ciddi paralar harcanmış. Ama görüyoruz ki, şuan atıl duruyor. Biz de bu kapının çalışmasını isteriz. Hem Türkiye’nin ihracatı artsın hem burada çalışan iş adamlarımızın gelirleri artsın. Ama maalesef karşı tarafta bir otorite boşluğu olduğu veya bu kapının çalışmasına destek olacak bir otorite olmadığı için burası atıl duruyor. Tekrar açılması için arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Açılmasını zaten devlet olarak istiyoruz. Çünkü onun için yaptık. Ama sürdürebilir olması lazım. İncelemeleri yapıyoruz. Bizim dışımızda da olumlu gelişmeler olursa inşallah biran önce burası açılır.”

Vali Koçak ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı. (Cihat Şayık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir