• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Mardin`de "Şiddete karşı kitap okuma" eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin STK Platformu ve Erdemli Gençlik Platformu üyeleri, Karayolları Parkı`nda “Şiddete karşı kitap okuma” eylemi gerçekleştirdiler.

Kitap okuma eyleminin ardından basın açıklaması yapan Erdemli Gençlik Platformu Başkanı Hamza Doğan, gençleri şiddet ve terör dalgasının dinamik gücü olarak istismar etmek için kollarını sıvayan şer odaklarına karşı direneceklerinin altını çizdi.

Doğan, “Üniversite gençliğinin şiddet sarmalı ile terör dalgasına maruz bırakılması, ülkenin geleceğine yerleştirilmiş adeta bir nükleer bombadır.  Üniversiteler, beyin gücü yetiştiren, aydınlarımızın ve önderlerimizin yetiştiği bilim yuvalarıdır. Bilim yuvalarında yetişen gençliğimize kast eden karanlık eller, ülkenin geleceğini sabote etmenin çabası içerisindedir. Heder edilmek istenen ortak enerji ve gücümüzdür. Buna izin vermeyecek ve bu karanlık odakları deşifre etmeye devam edeceğiz. Üniversite gençliğini sokak çatışmalarına çekerek şiddet ve terör dalgasına alet etmeye kalkışanlar bu gençlere en büyük kötülüğü yapanlardır. Bu milletin izzet ve istikbalini emperyalist güçlere peşkeş çeken yerli işbirlikçi ve ihanet çeteleridir. Eski Türkiye özlemi duyanlara fırsat vermeyeceğiz. Milleti ve değerlerini hedef alanların senaryolarında yer almayacağız.  Soylu gençliğin inşası ve medeniyet değerlerimizin ihyası için kitap okuyarak kendimizi en iyi şekilde yetiştirerek her zaman üzerimize düşeni yapmayı, milletimize karşı bir borç bileceğiz.” dedi.

Seçim süreçlerinde gençlerin kavga ortamlara çekilmek istendiğini belirten Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platform Sözcüsü Mustafa Aydın “Biz; gençlerin kitapla büyümelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir