• DOLAR 32.515
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2429.467
  • ...
Batman'da Sakal-ı Şerif sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Kutlu Doğum” münasebeti ile Atatürk Parkı’nda Hz. Muhammed'in (sav) Sakal-ı Şerif’i ve Kutsal Emanetler halkın ziyaretine açıldı.

Sabahın erken saatlerinde kurulan çadırda Sakal-ı Şerifi ve Kutsal Emanetler peygamber sevdalısı halkın ziyaretine açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, sandıkta bulunan cam tüp içerisinde yer alan Sakal-ı Şerif itinalı bir şekilde çıkartılarak cam kafese konuldu. Ayrıca Peygamberimizin (sav) kutlu emanetlerinin yer aldığı resim sergisi de açıldı.

Sabahın erken saatlerinde açılan sergiye gelen halkı girişte karşılayan Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, gülsuyu ve şeker ikramlarında bulunarak vatandaşları erkek ve bayanların ayrı olduğu yerlere yönlendirerek sergiyi görmelerini sağladı.

Her yaştan insanların katıldığı Sakal-ı Şerif ziyaretine bazı bayanların çocukları ile katıldığı görüldü. Ayrıca, sergide Peygamberimizin Sakal-ı Şerifini gören bazı vatandaşların duygulu anlar yaşadığı görüldü.

“İnsanların kurtuluşu Resulullah’ı (sav) tanımakla mümkün olur”

Sergi hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, kutlu doğum münasebetiyle böylesi bir etkinlik yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Kutlu Doğum öncesi Peygamber Efendimizi hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla farklı etkinlikler yapıyoruz. Bugün de farklı etkinlik olarak Peygamber Efendimizin mübarek Sakal-ı Şerifini halkımızın ziyaretine açtık. Buradaki amacımız, Peygamberimizi hatırlamak, onu yad etmek, onun sevdasını ve sevgisini birbirimize hatırlatmaktır. İnsanlar nasıl Peygamberimize uyarak huzura erdiyse, bütün dert ve sıkıntılarından kurtulduysa bugün de bütün insanların kurtuluşu tekrar Resulullah’ı (sav) tanımakla, onun sevdasına ve sevgisine nail olmakla mümkündür.”

“Resulullah’ı (sav) hatırlatan her şey çok kıymetli ve değerlidir”

“Bütün dertlerin ilacının Resulullah olduğunu, onun sevgisi olduğunu, onu öğrenmek, yaşamak olduğunu ve ona tabi olmakla mümkün olduğunu biliyoruz.” diyen Şimşek, devamında, “Dolayısıyla bu tür etkinlikleri bu amaçla tertipliyoruz. Mevlit de bu amaçla kutlanıyor. Hayra vesile olan herşey hayırlıdır. Eğer bir şey bize Resulullah’ı (sav) hatırlatıyorsa, onun bir parçası olan mübarek bir kıl parçası bile olsa biz Müslümanlar için çok değerli ve kıymetlidir. Sahabeler Resulullah’ın her şeyine değer veriyorlardı. Bu sevgiyle onlar yaşıyorlardı ve o yüzden asr-ı saadetlere sahip oldular. Halkımızın bu sergiye teveccüh gösterdiğini ve onlarda heyecan yarattığını görüyoruz. İnşallah bu sergi halkımızı Resulullah’ı daha çok tanımaya, anlamaya ve onu zikretmeye vesile olacaktır.” diye konuştu.

Şimşek, Sakal-ı Şerif ve Kutsal Emanetlerin Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.30 ile 22.30 arasında Peygamber sevdalısı halkın ziyaretine açık olacağını ve tüm halkı kurdukları çadıra beklediklerini söyledi.

Ziyaret esnasında Sakal-ı Şerif'i ilk defa görenler, duygularını tarif edemediklerini belirterek dua edip salâvat getirdiler.

Ziyaretçiler, bu etkinliği gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları’na ayrıca teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir