• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Genç Memur Sen`den kaos uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç Memur Sen Diyarbakır Şubesi basın açıklaması düzenleyerek, son zamanlarda üniversitelerde yaşanan saldırılar ile meydana gelen ve toplumda infiale yol açan bir örgütün savcı Mehmet Selim Kiraz'ı katlettiği eylem hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Genç Memur Sen Diyarbakır Basın Sözcüsü Ayhan Artuk`un okuduğu açıklamada, üniversitelerde söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere karşı her zaman karşı durulacağı belirtildi.

Üniversitelerin İlim ve İrfan yuvaları olduğunu, farklılıkların ise zenginlik ve manevi bir sermaye olduğunu belirten Artuk, üniversite gençliği suni ayrımlarla kamplaştırmak, aralarına siyasi fay hatları döşeyerek bilim ortamını ifsat etmek, gençleri  şiddet ve terör dalgasının dinamik gücü olarak kullanmak için kolları sıvayan şer odaklarına karşı, harekete geçtiklerini söyledi.

Artuk, “Üniversitelerimiz ilmi kaygıların, insani değerlerin hayat bulduğu irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın şuurlu ve erdemli gençliğin yuvası olmalıdır demek için bu gün buradayız.” ifadelerini kullandı.

“Üniversiteler ilim yuvalarıdır”

Üniversite gençliğinin şiddet sarmalı ile terör dalgasına maruz bırakılması, ülkenin geleceğine yerleştirilmiş olan bir nükleer bomba olacağına dikkat çeken Artuk, bilim yuvalarında yetişen gençliğe kast eden karanlık ellerin, ülkenin geleceğini sabote etmenin çabası içerisinde olduğunun altını çizdi.

Artuk, “Şiddetin ve terörün panzehiri olması gereken ilim ve irfan yuvaları, bu şiddet ve kirli provokasyonlara teslim mi olmalı? Buna hayır diyoruz.” dedi.

Son olarak üniversitelilere de çağrıda bulunan Artuk, gençlerin geçmişte yaşananlardan ders çıkarması gerektiğini ve çıkacak olan kargaşadan en çok zararı yine bu toplumun göreceğini söyledi.

Artuk, “Türkiye, tarihi bir seçim öncesinde yine karanlık mahfillerin kirli provokasyonlarla ülkeyi kaosa sürüklemek istedikleri hassas bir süreçten geçmektedir.” diyerek, odasında örgüt militanlarınca savcı Mehmet Selim Kiraz`ında katledilmesinin bu kirli oyunun bir parçası olduğuna vurgu yaptı ve yapılan saldırıyı kınadı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir