• DOLAR 32.573
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2437.88
  • ...
Yıldırım: Türkiye'de hukuk çok fazla tartışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla eğitim programı düzenlendi. Mardin Barosu Başkanlığı Binası’nda düzenlenen eğitim programına konuşan Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde avukatların üstelerinin aranmasının doğru olmadığını savundu.

Türkiye’de hukukun çok fazla tartışıldığı bir kurum haline geldiğine dikkat çeken Yıldırım, adalet konusunun sürekli gündemin ilk sırasında yer aldığını belirtti.

Yıldırım, “Bize göre; Yargı’nın 3 tane kurucu unsuru vardır. Bunların hiçbirini diğerinden ayıramazsınız. Hâkimlik, savcılık ve avukatlık birbirini tamamlayan aynı meslek grubunun bir parçasıdır. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde meslektaşlarımızın üstlerinin aranması kabul edilemez. Avukatların üstlerinin aranamayacağı kanunlarda net bir şekilde ifade ediliyor. Şu çok iyi bilinmelidir ki; avukatın olmadığı hiçbir mahkeme ve yargılama faaliyeti meşru değildir. Son olarak hepinizin Avukatlar Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve fakültenin bazı öğretim üyeleri çeşitli konular hakkında avukatlara bilgi verdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir