• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
ASÜ'de "Kariyer Zirvesi Konferansı" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konferansa Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başuzmanı Oğuz Altun ve öğrenciler katıldı.

Konferansta bir konuşa yapan Prof. Dr. Mustafa Acar, üniversite sıralarında harcanan yılların gençler için son derece önemli olduğunu dile getirdi. Kendini geliştirme, hayata hazırlanma ve donanımlı bireyler olma konularında, üniversite döneminin verimli geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Üniversitede, her şeyin derste öğrenilmediğini, mutlaka ders dışı faaliyetlere de önem verilmesi gerektiğini belirten Acar, “Arkadaşlarınızla bir araya gelerek öğrenci topluluklarına katılmalı veya yeni topluluklar kurmalısınız. Bir topluluk içerisinde yer almak, hayata hazırlanmak açısından son derece önemlidir” dedi.

Öğrencilere “Asla kendinizi küçümsemeyin.” tavsiyesinde bulunan Rektör Acar, “Aktif olun, geleceği planlayın ve 10-20 yıl sonra nerede olmak istiyorsanız ona uygun şekilde çalışın. Göreceksiniz ki; hayat sizi arzu ettiğiniz yöne doğru götürecektir” ifadelerini kullandı. 

Acar’ın ardından kürsüye gelen SPK Başuzmanı Oğuz Altun piyasa kavramı, finansal piyasalarda düzenleme ihtiyacı, Türkiye ekonomisi ve serbest piyasa, SPK Teşkilat yapısı ve görevleri konularında açıklamalarda bulundu.

Konferansın ardından Rektör Acar, Oğuz Altun’a, katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir