• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Âlimlerin katılımı ile Gıré Reza`da cami açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Gıré Reza Mahallesinde hayırsever bir vatandaş tarafından yapılan caminin açılışına, Âlimler ve Medreseler Birliği`nden Mustafa Durgun, Hüseyin Akgül, Abdurrahman Gülçer, Tevfik Şanlı, Seyithan Kaya, Bahattin Demir ve Abdülbari Çelik`in bulunduğu bazı âlimler ve vatandaşlar katıldı.

Kurdelenin kesilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Mustafa Durgun Hoca, “Kur'an-ı Kerim`de, ‘Ancak Allah ve Resulüne iman eden müminlerin Allah`ın evlerini onarırlar.` Aslında esas olan caminin yapımı değil, caminin açılışından sonra caminin işlevli hale getirilmesidir. Kur'an-ı Kerim dersi, tefsir dersleri, hadis dersleri, Arapça dersleri verilirse o zaman cami gerçek işlevini görmüş olur. Yani sadece caminin inşaatının yapımı ile iş bitmiş olmaz." ifadelerini kullandı.

Camilerin İslam davasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Durgun Hoca, “Cami İslam davasında önemli bir yere sahiptir. Hz. Muhammed, Medine`ye hicret eder etmez ilk işi cami yapımı oldu. Sürekli sahabelerle camide toplantılar yapıyor, talimatlar veriyordu. Camiler hem askeri kışla idi, hem üniversite idi, hem de ibadet mekânları idi. Camilerin en büyük işlevi bunlar yapıldığında yerine getirilmiş olacak.“ dedi. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir