• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Muş doğalgaza kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş, Bitlis ve Bingöl illerinde Doğalgaz çalışması yapacak olan Doğu Gaz firması bu üç ile hizmet verecek olan bölge müdürlüğünü Muş`a kurdu. Çalışmaların başlaması için Muş Belediyesi ile ortak hareket eden firma yetkilileri Belediye Başkanı Feyat Asya`yı ziyaret ederek, protokol imzalanması için çalışma başlattılar.

Bölgede yapılan incelemelerin ardında Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalarla ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Asya, “Firma bölge müdürlüğünü Muş`a kurup Bitlis, Bingöl ve Muş`tan hizmet verecek. Çalışmalar Nisan ayı sonunda başlayacak. Bizler de belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz” dedi.

Doğu Gaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey ise, 3 il ile 2 ilçeye hizmet vereceklerini belirterek, “Doğalgaz şuanda Türkiye`de 70`e yakın ilde ve 50`ye yakın büyük ilçede mevcuttur. Çok yakında bizim lisans kapsamında olan Muş, Bingöl ve Bitlis illeri ile Tatvan ve Güroymak ilçelerinde de doğalgaz kullanılıyor olacak. Fiili çalışmamız Nisan ayı sonunda başlayacak. Belediyelerle ortak hareket ediyoruz. Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli bir şekilde işleri yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde yüzde 10 ortaklığı söz konusudur. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş olacak hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında şehre ciddi katkı sağlanacak.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir