• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
İstanbul Adliyesi`nde avukatlara müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın  DHKP-C saldırısında hayatını kaybettiği İstanbul Adalet Sarayı'nda çantalarının x-ray cihazlarından geçirilmesine ve üstlerinin aranmasına tepki gösteren bir grup avukata müdahalede bulunuldu.

Bugün de bir grup avukat, C kapısı girişindeki avukat geçiş alanına, dedektör kapısından geçirilme istenmesine ve çantalarının da x-ray cihazına konulmasına karşı çıkarak, bu işlemleri yapmayacaklarını kapı görevlilerine söyledi. Alanda toplanan avukatlar, özel güvenlik görevlileri ve polislere tepki gösterip, aranmadan geçmek istedi. Bu sırada grupla polisler arasında kimi zaman itiş kakış yaşandı.

Bunun üzerine çevik kuvvet ekiplerince avukatlara müdahalede bulunuldu. Avukatlar polis kalkanlarıyla dışarıya çıkarıldı.

Başsavcılığın talimat yazısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu'nca, "İstanbul Adalet Sarayı girişlerinde uygulanacak güvenlik tedbirlerine ilişkin çalışma talimatı ve esasları" başlıklı bir talimat yazısı hazırlanarak, adliye giriş kapılarına asıldı.

Yazıda, "Avukatların adliye binalarına girişlerinde kapı dedektörlerinden geçmeleri ve ayrıca çantalarının x-ray cihazlarından geçirilmesi şeklindeki uygulamanın ceza soruşturması kapsamında CMK'nın 119. ve devamı maddelerinde düzenlenen bir arama olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Yine aynı şekilde bu uygulamanın, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 58. maddesine aykırılık teşkil etmeyeceği de muhakkaktır" denildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir