• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
YYÜ Rektörlüğü'ne Peyami Battal yeniden atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YYÜ’de geçtiğimiz ay yapılan rektörlük seçimlerinde oyların yüzde 72’sini alarak birinci olan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından YYÜ Rektörlüğüne yeniden atandı.

Atamayla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, rektörlük seçimlerinde kullanılan oyların yaklaşık yüzde 72’sini aldığını ifade ederek, “159 oy ise yardımcım olan Sayın Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu’na verildi. Dolayısıyla oyların yüzde 90’ından fazlası idaremize, yapmış olduğumuz çalışmalara verilmiştir. Bu da yönetimimizin takdir edildiği anlamına gelmektedir. Bundan sonraki süreçte de aynı gayretle, aynı azimle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Bu kadar güçlü bir desteğin arkalarında olmasının kendilerini rehavete düşürmeyeceğini söyleyen Rektör Battal, daha çok çalışacaklarını belirterek şunları söyledi: “Bu güne kadar gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Bundan sonra daha fazla çalışmamız gerektiği ortaya çıkmıştır. Seçimlerde en önemli vaatlerimden biri olan üniversitemizi Türkiye üniversiteleri arasında ilk ona doğru çekme vaadimiz vardı. Bunu gerçekleştirmek için yeni dönemde elimizden geleni yapacağız. Bu hedefe ulaşabilmek için öğretim elemanı ve laboratuvar alt yapımız buna müsait, inşallah hedefimize ulaşacağız. İleriki dönemde ülkemize, Van’a ve bölgemize yönelik çalışmalarımız çok daha etkin bir şekilde devam edecektir. Bu atamanın vatanımıza, milletimize, Van’ımıza akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir