• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
	"Eğitim sistem değişmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Çağlayan adliyesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın saldırı sonucu katledilmesi ile ilgili olarak hükumetin alması gereken acil önlemlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada çarpık eğitim sisteminin sonuçlarına dikkat çekildi.

İnsan Hakları savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş açıklamada, polisiye önlemlerle terörün engelleneceğini düşünenlerin yanıldığını açıklayarak, bu konuda eğitimin şart olduğunu belirtti.

Akbaş basın açıklamasında bütün bu olanların sorumlusunun eğitim sisteminde kaynaklandığını açıklayarak, “Sakallı babaların, başörtülü anaların çocuklarını kim sol komünist terör örgütü militanı haline getirdi. Tabi ki Atatürkçü dinsiz eğitim sistemi. Siz dini çağ dışılık, gericilik olarak niteler, yerine bir takım ilke ve inkılapları öğretir, Allah korkusundan nasibini almamış çocuklar yetiştirseniz! sonuç işte bu olur. Sakallı dindar babaların çocukları dinsiz eğitim sisteminden, başka insanların canına kıyacak teröristler olarak çıkarlar.” Dedi.

Akbaş açıklamasını şöyle sürdürdü: Birleri de kalkmış hala diyor ki, ‘Din dersleri kalksın` Az olan din dersleri neden kalksın?  Çocuklarımız, Allah korkusundan yoksun, bonzai alan, fuhuş bataklığına sürüklenen, terörist  bireyler olarak yetişmesi için mi kalksın. Yoksa bunu söyleyen anlayış, ‘Devam ederse terörist bulamam korkusuyla mı?` bunu söylüyor.”

Din dersleri ve Kur`anın, Allah korkusuyla anlatıldığı bir eğitimle çocukların eğitilmesi gerektiğini açıklamasına ekleyen Akbaş,  “Herkesin başına bir polis dikemezsiniz fakat Allah korkusunu kalplere yerleştirdiniz mi, suçları en aza indirirsiniz.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir